Китай трябва да намери ефективно решение, за да коригира кризата

...
Китай трябва да намери ефективно решение, за да коригира кризата
Коментари Харесай

Натрупаният дълг от страна на строителните компании в Китай удря по инвеститорите

Китай би трябвало да откри дейно решение, с цел да поправя рецесията с дълга в строителния бранш, която тава все по-сериозна, написа Bloomberg. След като Пекин даде обещание да не избавя Evergrande - най-задлъжнелия строител в света, вложителите в страната са все по-притеснени от кредитополучателите в имотния отрасъл.

Има два типа. При първия фирмите разполагат с добре изглеждащи активи, само че не е ясно каква е тежестта на техния дълг. Пример за подобен кредитополучател е Evergrande. При втория тип кредитополучателитре са натоварени с огромен дълг без активи, които да поддържат способността им да покриват разноските по заемите и облигациите, само че разполагат с политически връзки, осигуряващи им известна резистентност.
 Собстевеникът на China Evergrande продава първокласното си имущество в опит да покрива дълга на компанията
Собстевеникът на China Evergrande продава първокласното си имущество в опит да покрива дълга на компанията

Приходите от тях ще са бледи, в съпоставяне със отговорностите на Evergrande

За да не бъде ощетена по-широката стопанска система, Китай обмисля облекчение на разпоредбите в строителния бранш, с цел да разреши на своите огромни компании от тази промишленост да разпродават активи, с цел да избегнат момента на несъблюдение.

Политиката лимитира банковите заеми - таван от 70% върху съотношението сред дълг и лични активи на бизнесмените след изключване на предплатените доходи, таван от 100% върху съотношението сред дълг и личен капитал и условие краткосрочните заеми да не надвишават паричните запаси.

Сега, с цел да купуват земя, китайските строителни компании постоянно взимат назаем от доверителни компании. За да си обезпечат покупко-продажби, те молят личното си управление и чиновниците да купят тези доверени артикули.
 Цените на жилищата в Китай регистрираха първия си спад от 2015 година
Цените на жилищата в Китай регистрираха първия си спад от 2015 година

Проблемите на бизнесмените засягат пазара

Най-общо казано, сега строителните компании в Китай заемат пари от всички. Така че, когато някоя компания се насочи към реализация на даден план, доста кредитори към този момент имат искания към нея. И постоянно финансирането е толкоз комплицирано, че продавачът не знае какъв брой пари дължи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР