Китай стартира пилотни проекти за създаване на култура на сключване

...
Китай стартира пилотни проекти за създаване на култура на сключване
Коментари Харесай

С бракове от нова ера Китай бори ниската раждаемост

Китай започва пилотни планове за основаване на просвета на подписване на брак и раждане на деца от " нова епоха " , оповестява " Ройтерс ".

Това е най-новият ход на управляващите за стимулиране на намаляващата раждаемост в страната, който цели да се насърчи удобната среда за развъждане на деца.

Китайската асоциация за фамилно обмисляне ще започва планове в над 20 града за поощряване на дамите да основават фамилии и да имат деца.

Фокус на плановете са насърчаването на женитбата, раждането на деца на подобаваща възраст , стимулирането на родителите да споделят отговорностите за развъждане на децата и ограничението на високите " цени на булките " и други остарели традиции.
 Китай ще бори рекордно ниската раждаемост с ограничения против абортите
Китай ще бори рекордно ниската раждаемост с ограничения против абортите

Абортите са елементарно налични в страната от доста години

Сред градовете, включени в пилотния план, са индустриалните центрове Гуанджоу и Хандан в провинция Хъбей. Асоциацията към този момент е започва планове в 20 града, в това число в Пекин, през предходната година.

" Обществото би трябвало да насочва младежите повече към концепцията за брака и раждането ", съобщи демографът Хе Яфу.

Проектите идват на фона на  които китайските провинции вкарват, в опит да подбуден хората да имат деца, като данъчни облекчения, помощи за жилище и гратис или субсидирано обучение за трето дете.

Китай прилагаше строга политика за право на едно дете от 1980 до 2015 година Това тласна страната към демографски спад, в резултат на който като най-многолюдната страна в света.
 Индия изпреварва Китай като най-многолюдната страна в света
Индия изпреварва Китай като най-многолюдната страна в света

Според Организация на обединените нации това ще се случи доникъде на тази година

Обезпокоени поради първия спад на популацията на Китай от шест десетилетия насам и бързото му застаряване, през март политическите съветници на държавното управление предложиха самотните и неомъжените дами да имат достъп до заледяване на яйцеклетки и ин витро лекуване , наред с други услуги за повишение на раждаемостта в страната.

Много китайки отсрочват нова бременност или въобще да имат деца заради високите разноски за развъждането им или нуждата да прекратят кариерата си. Половата дискриминация в страната към момента е една от основните спънки.

През 2016 година Китай вкара политика за право на две деца и я промени още веднъж през 2021 година, позволявайки на
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР