Китай симулира атаки срещу кораби на военноморските сили на САЩ

...
Китай симулира атаки срещу кораби на военноморските сили на САЩ
Коментари Харесай

Напрежението между Тайван и Китай расте

Китай симулира офанзиви против кораби на военноморските сили на Съединени американски щати и се пробва да попречи на задгранични сили да се притекат на помощ на Тайван при положение на война. Това настояват от тайванското Министерство на защитата на Тайван, оповестява " Ройтерс ".

Китай продължава да ускорява бойната си подготвеност за нахлуване против Тайван и може да употребява специфични елементи или сътрудници, с цел да " обезглави " командните системи на Тайван и да повреди инфраструктурата при офанзива, се показва в отчет на ведомството до Народното събрание, цитира news.bg.

Вчера Тайван предизвести, че ще упражни правото си на самозащита и контранападение, в случай че китайските въоръжени сили навлязат на негова територия.

От своя страна координаторът на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати за стратегически връзки Джон Кърби дефинира като " неприемливи " опитите на Китай да промени статуквото с Тайван.

Напрежението сред Китай и Тайван пораства от месеци. Китай, който гледа на острова като на отделила се провинция, която би трябвало да бъде обединена с континенталната част на страната, организира военни учения към Тайван този месец в отговор на визитата в Тайпе на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси.

Китай не изключва потреблението на мощ, с цел да сложи острова под собствен надзор. Тайпе изрично отхвърля претенциите на Пекин за суверенитет, заявявайки, че Китайската национална република в никакъв случай не е управлявала острова и единствено народът на Тайван може да взема решение бъдещето си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР