Китай ще предприема необходимите мерки за предотвратяване на всички видове

...
Китай ще предприема необходимите мерки за предотвратяване на всички видове
Коментари Харесай

Китай обвини САЩ за кибератаки и въвежда мерки за защита на критичната си инфраструктура

Китай ще подхваща нужните ограничения за попречване на всички типове хакерски атаки. Това  съобщи говорителката на Китайското външно министерство Мао Нин на брифинг в петък. Китай упрекна за тях Съединени американски щати, в опита им да дискредитират Китай във връзка с киберсигурността, заяви Радио Китай.

През предходната година Агенцията за национална сигурност, известна още като Киберкомандването на Съединени американски щати, е оповестила, че сериозната инфраструктура на други страни е законна цел за хакерските атаки на Съединените щати. Такава безотговорна политика съществено заплашва сигурността на сериозната инфраструктура на страните по света и вероятността Съединени американски щати да извършат хакерски атаки против цели, сходни на газопровода „ Северен поток “, се усилва доста, разгласи Мао Нин.

От предходната година насам китайските организации за киберсигурност разгласиха отчети, разобличаващи дългогодишните хакерски атаки на Съединени американски щати против сериозната инфраструктура на Китай. В бъдеще Китай ще продължи да подхваща нужните ограничения за попречване на всички типове хакерски атаки, акцентира говорителката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР