Китай ще направи всичко възможно да допринесе за палестинско-израелското помирение,

...
Китай ще направи всичко възможно да допринесе за палестинско-израелското помирение,
Коментари Харесай

Външният министър на Китай Ван И: Страната ни ще направи всичко възможно да спомогне за палестинско-израелско помирение

" Китай ще направи всичко допустимо да способства за палестинско-израелското помиряване ", това съобщи външният министър на азиатската страна Ван И пред израелския си сътрудник Ели Коен в телефонен диалог, оповестиха китайски държавни медии, представени от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 664
" Нашата страна ще поддържа твърдо всяко решение, което е в интерес на мира ", съобщи министърът на Пекин, наблягайки, че сегашният палестинско-израелски спор визира целия свят и е обвързван с значим избор сред войната и мира.

Ван И също по този начин прикани Еврейската страна да предприеме ефикасни ограничения, с цел да отбрани сигурността на китайските жители и институции там. Той добави: Всички страни имат право на самоотбрана, само че би трябвало да съблюдават интернационалното филантропично право и да подсигуряват сигурността на цивилните.

В диалога с израелския си сътрудник Ели Коен китайският посланик номер едно посочи, че е неотложно да се предотврати по-нататъшната ескалация на обстановката и причиняването на още по-сериозни филантропични проблеми.



Ели Коен

Коен показа позицията на Израел и опасенията му за сигурността във връзка с спора сред Израел и Палестина.

Ван И акцентира, че мъчителният урок от цикличността на палестинско-израелския спор изцяло потвърждава, че единствено придържането към концепцията за обща сигурност може да помогне за постигането на устойчива сигурност и единствено придържането към метода за политическо споразумяване може да улесни цялостното разрешаване на оправданите опасения на Еврейската страна, свързани със сигурността.

Китайският външен министър беседва и с палестинския си сътрудник Рияд ал Малики. Пред него той означи, че това, от което хората в Газа се нуждаят най-вече, е сигурност, храна и медикаменти, а не война, оръжия и муниции.

Ал Малики изрази палестинската позиция и благодари сърдечно на Китай, че отстоява справедливостта с ясното си и изрично изказване и твърда поддръжка за палестинския народ, а също за предоставената незабавна филантропична помощ за палестинците.

Палестинският външен министър изрази вяра, че благодарение на интернационалната общественост палестинският въпрос може да бъде решен радикално и да се реализира основаването на самостоятелна страна.



Рияд ал Малики

Високопоставеният китайски посланик уточни, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало съществено да поеме своите отговорности, а интернационалната общественост да предприеме незабавни дейности. " Страните отвън района, изключително огромните страни, би трябвало да се придържат към обективност и правдивост и да играят градивна роля за деескалация на рецесията ", добави той.

Ван И акцентира, че единственият метод за решение на палестинския въпрос е използването на решението за две страни и реализирането на процедура на правото на палестинския народ на битие, правото на държавност и правото на завръщане.

" Китай приканва за привикване на по-авторитетна, по-широкообхватна и по-ефективна интернационална мирна конференция допустимо най-скоро, която да насърчи бързото обновяване на мирните договаряния сред Палестина и Израел, като за тази цел се формулира съответен график и пътна карта ", сподели китайският министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР