Китай ще направи така щото хората, които подкрепят независимостта на

...
Китай ще направи така щото хората, които подкрепят независимостта на
Коментари Харесай

Китай плаши поддръжниците на независимостта на Тайван с доживотна наказателна отговорност

Китай ще направи по този начин щото хората, които поддържат независимостта на Тайван, да носят доживотна наказателна отговорност. Това разгласи говорителка на китайската работа по въпросите на Тайван, осведоми " Ройтерс ".

Това е първият път, в който Китай излага съответно наказване за хора, считан, че поддържат независимостта на Тайван, до момента в който напрежението нараства сред континенталната част и самоуправляващия се остров, който Китай претендира като собствен.

Службата уточни премиера на Тайван Су Цен-чан, ръководителя на Народното събрание Ю Си-кун и външния министър Джоузеф Ву като хора, които " настойчиво поддържат тайванската самостоятелност ", и за първи път оповести обществено, че е съставила лист на хората, които попаднат в тази категория.

Китай ще наложи наказване на хората в листата, като не им разреши да влязат в континенталната част и в специфичните административни региони на Китай Хонконг и Макао, сподели представителят Джу Фънлиан в изказване в петък.

Хората от черния лист няма да имат право да си сътрудничат с юридически лица или хора от континенталната част, нито техните компании или организации, които ги финансират, няма да имат право да печелят от континента, сподели тя.

Тайванските политици отчасти разчитат на дарения от компании, с цел да финансират предизборните си акции. Много тайвански компании извличат облаги от бизнес с континента. Десетки хиляди тайванци сега работят в континенталната част.

Китай също ще предприеме " всевъзможни други нужни ограничения " против тези хора, сподели Джу.

Тя сподели, че посланието, което Китай желае да изпрати на последователите на независимостта на Тайван, е: " Тези, които не помнят предците си, предават родината и разделят страната, в никакъв случай няма да свършат добре и ще бъдат отхвърлени от хората и ще бъдат съдени от историята ".

Съветът по въпросите на континенталната част на Тайван не отговори незабавно на искане за коментар.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР