Китай ще акцентира върху вътрешното потребление и ще укрепи и

...
Китай ще акцентира върху вътрешното потребление и ще укрепи и
Коментари Харесай

Китай засилва вътрешното потребление и икономическото възстановяване през 2024 г.

Китай ще подчертава върху вътрешното ползване и ще укрепи и ускори икономическото възобновяване на страната през 2024 година, разгласи Политбюро на Китайската комунистическа партия (ККП), представено от държавните медии, съобщи Ройтерс. Това ще се случи редом със запазването на строгата парична и самодейната фискална политика, осведоми Българска телеграфна агенция.

Срещата на Политбюро, управлявана от президента Си Цзинпин, е сложила главен акцент върху последователността на макроикономическата политика на страната, оповестява формалната организация " Синхуа ". Китай ще работи за " ефикасното повишение на икономическата жизнеспособност, попречване и решение на рисковете, възстановяване на обществените упования, консолидиране и усилване на позитивната наклонност на икономическо възобновяване и продължение на насърчаването на дейно възстановяване на качеството и рационалния напредък на стопанската система ", показва Синхуа.

Повечето анализатори считат, че растежът на Китай е напът да доближи до заложената от управляващите цел от 5 на 100 годишно, което се равнява с пандемичната 2022 година, а в това време бизнес интензивността остава неравномерна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР