Китай се противопоставя на антируските санкции на САЩ и винаги

...
Китай се противопоставя на антируските санкции на САЩ и винаги
Коментари Харесай

Джао Лиджиан: Китай се противопоставя на антируските санкции на САЩ

Китай се опълчва на антируските наказания на Съединени американски щати и постоянно ще заема справедлива и самостоятелна позиция по украинския проблем. Това заяви в сряда представителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан.

" Ние се противопоставяме на глобите и нашата позиция е напълно ясна ", акцентира той на брифинга. " По този мотив Съединени американски щати неотдавна направиха голям брой провокативни изказвания във връзка с Китай. Ние ще защитим твърдо ползите на физически лица и компании в Китай. "

Според китайския посланик Вашингтон интензивно употребява всички налични лостове, с цел да окаже напън върху интернационалната общественост за усилване на глобите против Русия. „ Това са неприкрити хегемонични закани, които демонстрират, че държавното управление на Съединените щати се управлява от мисленето на Студената война “, добави той.

Както Джао Лиджиан посочи, Китай по украинския въпрос непроменяемо се придържа към „ справедлива и самостоятелна позиция “ и „ резервира личните си преценки “. Служителят напомни, че Пекин се ангажира да понижи ескалацията в Украйна посредством придвижване на градивните договаряния сред Москва и Киев.

" Всякакви опити за деформиране на напъните на КНР в тази посока, както и разпространяването на погрешна информация за клюка на Китай, демонстрират безнаказаност, те също са аморални ", сподели той. " Подчертавам още един път: глобите в никакъв случай не са били ефикасни метод за решение на проблеми. "

Noting that Russia has denied asking China for military assistance, Chinese FM spokesperson Zhao Lijian said that the U.S. creates and spreads disinformation from time to time, and such actions are unprofessional, unethical and irresponsible.
— Moments (@china_moments)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР