Китай съобщи за първия арест за предполагаемо използване на ChatGPT

...
Китай съобщи за първия арест за предполагаемо използване на ChatGPT
Коментари Харесай

Китай съобщи за първи арест заради новина, генерирана от ChatGPT

Китай заяви за първия арест за хипотетично потребление на ChatGPT за генериране на подправена вест за влакова злополука. Мъж в китайската провинция Гансу е първият арестуван в следствие, обвързвано с изкуствения разсъдък, до момента в който Пекин стяга регулациите за така наречен deep fake известия.

Във подправената вест се твърди, че злополуката е умъртвила девет души в град в северозападната част на Гансу в Китай. Историята е оповестена на 25 април, оповестява локалното полицейско ръководство на град Пинглианг, представено от Reuters.

Властите откриха, че повече от 20 акаунта са разгласили новината в платформа за блогове, благосъстоятелност на китайския колос за търсене Baidu, и те са събрали повече от 15 000 гледания.

Твърди се, че Хонг е употребявал ChatGPT, с цел да сътвори малко по-различни версии на публикацията с подправени вести, с цел да премине инспекции за повтаряне на платформата, благосъстоятелност на Baidu.

Новите правила на Китай срещу deep fake новините не разрешават на оператори и консуматори да употребяват технологията, с цел да генерират погрешна информация.

Правилата, които влязоха в действие от 10 януари, са предопределени да лимитират генеративния изкуствен интелект.

Случаят акцентира устрема на китайските управляващи да контролират и управляват потреблението на AI, защото технологията става все по-напреднала.

ChatGPT, основан от американската компания OpenAI, е образец за чатбот, основан на генеративна AI технология, която разрешава на софтуера да генерира отговори въз основа на потребителски подкани и въпроси. Например, потребителите могат да изискат от ChatGPT да излезе с история въз основа на съответни указания.

ChatGPT е блокиран в Китай, само че може да бъде наличен благодарение на VPN – програмен продукт, който може да помогне за заобикаляне на интернет рестриктивните мерки в страната.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР