Китай съобщи за 13 000 случая на COVID-19 в неделя,

...
Китай съобщи за 13 000 случая на COVID-19 в неделя,
Коментари Харесай

Китай регистрира 13 хил. случая на COVD-19 - най-много след края на първата вълна в Ухан

Китай заяви за 13 000 случая на COVID-19 в неделя, най-вече от пика на първата пандемична вълна преди две години, съобщи Агенция Франс Прес. Здравните управляващи в страната казат, че са разкрили хипотетичен нов подтип на разновидността на Омикрон в региона на Шанхай.

Китайската тактика за " нулев COVID-19 " е под извънреден напън, до момента в който вирусът се популяризира из цялата страна.

До март, Китай сполучливо поддържаше дневния брой на случаите до дву- или трицифрено число, посредством корав локдаун по региони, всеобщи проби и ограничавания за пътешестване.
Но случаите набъбнаха през последните седмици до хиляди всеки ден, изключително в епицентъра на епидемията в Шанхай, където улиците останаха злокобно празни в неделя, защото на 25 милиона души е наложена възбрана за излизане.

Властите в Суджоу, град на 30 минути западно от Шанхай, са разкрили разновидност на разновидността Омикрон, която не е записана в локални или интернационалните бази данни, оповестиха държавните медии в неделя.

„ Това значи, че нов вид на Омикрон е бил открит на локално равнище “, оповестява „ Синхуа “, цитирайки заместник-директора на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите в Суджоу.

Настоящата зараза също е и тест за търпението на китайците към строги ограничавания в миг, когато огромна част от света се отвори още веднъж.

В неделя 1,5 милиона поданици на Байчен в североизточен Китай се причислиха към редиците на десетки милиони други китайци, които претърпяха локдаун през последния месец, което навреди на работата и стопанската система.

Китай записва 13 146 случая в неделя, се споделя в изказване на Националната здравна комисия, като „ няма нови смъртни случаи “.
Това е най-високият дневен брой на инфектираните в страната от средата на февруари 2020 година

Близо 70 % от случаите са открити в Шанхай, сподели комисията, след всеобщо тестване на 25 милиона поданици на метрополиса.

Градските управляващи признаха, че се борят да овладеят огнището, като хиляди в този момент са под карантина, наложена от страната, а известията от здравни служащи са прекратени.
Вицепремиерът Сун Чунлан прикани за " решителни и бързи дейности " за потушаване на епидемията след посещаване в Шанхай, съобщи „ Синхуа “ в неделя.

Гневът нараства измежду жителите поради блокирането, което в началото бе планувано да продължи единствено четири дни, само че в този момент наподобява евентуално да се проточи още няколко, защото се организират нови кръгове от всеобщи проби.

Родителите показват опасения от разлъка с децата си при положение на позитивен тест, до момента в който жителите се оплакват от неналичието на прясна храна и опцията да разхождат кучетата си на открито.

Китай, страната, където коронавирусът беше открит за първи път в централния град Ухан в края на 2019 година, е измежду последните места, които следват по отношение на пандемията тактиката за нулев COVID-19.

Избухването закупи все по-сериозно икономическо измерение, намалявайки прогнозите за напредък на анализаторите, защото фабриките затварят, а милиони консуматори не могат да напущат домовете си.

Ограниченията в Шанхай заплашват да спрат веригите за доставки, като корабният колос Maersk съобщи, че някои депа в града остават затворени и услугите за транспорт евентуално ще бъдат наранени в допълнение заради блокирането.

Директорът на програмата за незабавни случаи на Световната здравна организация Майкъл Райън предходната седмица сподели, че е значимо всички страни, в това число Китай, да имат проект за унищожаване на пандемичните ограничавания.

Но той сподели, че голямото население на Китай съставлява неповторимо предизвикателство за неговата здравна система и управляващите ще би трябвало да „ дефинират тактика, която им разрешава да излязат (от пандемията) безвредно “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР