Китай съобщи днес за 206 нови случая на заразяване с

...
Китай съобщи днес за 206 нови случая на заразяване с
Коментари Харесай

Китай с рекорден брой новозаразени - 206

Китай заяви през днешния ден за 206 нови случая на заразяване с ковид, от тях 158 са се заразили на територията на страната, съобщи Ройтерс.

Това е най-високият брой инфектирани от 21 месеца насам.

Освен това китайските здравни управляващи оповестиха, че са открити 29 нови асимптоматични случая, които страната класифицира настрана от доказаните. Няма нови жертви, с което броят на жертвите на КОВИД-19 в страната остава 4636, при общо 101 077 случая от началото на пандемията.

Повечето от новите случаи са съсредоточени в северозападната провинция Шенси, чиято столица е град Сиан. 155 от случаите на заразяване на територията на Китай са регистрирани в 13-милионния град.

Общо от 9 декември насам в града са открити 485 случая. Местните управляващи постановиха строги ограничения за преодоляване на разпространяването на болестта, в сходство с наложената от Пекин политика за въздържане на епидемията във допустимо най-ранен етап.

Жителите на града нямат право да го напущат без позволение на работодатели или здравните управляващи и в града се правят всеобщи проби за разкриване на инфектираните.

В Сиан не са регистрирани случаи на заразяване с разновидността Омикрон, само че такива са открити измежду пристигналите от чужбина пасажери и в Южен Китай.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР