Китай разшири мерките за защита на юана, защото икономиката на

...
Китай разшири мерките за защита на юана, защото икономиката на
Коментари Харесай

Юан под натиск: Китай увеличава мерките за защита на местната валута

Китай разшири ограниченията за отбрана на юана, тъй като стопанската система на страната изпитва все по-големи усложнения и е все по-малко конкурентна на другите огромни стопански системи. Пекин ще увеличи разноските за финансиране на офшорния пазар, с цел да свие късите позиции, поставяъки нов връх с по-големия от предстоящото референтен курс на валутата, оповестява Bloomberg.

Според анализатори ограниченията имат за цел по-скоро да забавят темпа на обезценяване на юана, в сравнение с да провокират трайно повишаване.
 Снимка 619651
Източник:

Прогнозите на JPMorgan Chase & Co, Nomura Holdings Inc. и UBS Wealth Management са за по-нататъшно намаляване на валутата през годината. На 22 август офшорният юан поевтиня и се върна към дъното от 2023 година, което доближи предходната седмица.
 Доларът към този момент не е най-търгуваната валута в Русия - китайският юан я измести
Американската валута към този момент не е най-търгуваната в Русия - ето коя я измести

Кремъл и съветските компании да пренасочват външнотърговските си транзакции в тази валута

Според търговци разноските за финансиране са се повишили през последните дни, като оскъпяват залагането против юана от страна на спекулантите.

Китайската валута е под напън от месеци, тъй като китайската стопанската система изпитва усложнения, а намаляването на лихвените проценти от страна на Китайската централна банка (PBOC) разшири осезаемо разликата в доходността по отношение на Съединени американски щати.

Според финансисти, намаляването на финансирането на междубанкови лихвени проценти (CNH) може да бъде тактически инструмент и средство за сигнализиране, само че надали ще бъде независим инструмент.

На този декор двугодишните щатски държавни скъпи бумаги носят с към 290 базисни точки повече от китайските държавни облигации със подобен матуритет, което е най-широкият спред от 2006 година насам.
 Как проблемите на Китай ще се отразят на останалите стопански системи по света
Как проблемите на Китай ще се отразят на останалите стопански системи по света

Втората по величина стопанска система в света наподобява поразително слаба

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР