Китай публикува икономически данни - но липсващият набор от данни за младежката безработица ще предизвика безпокойство

...
Всъщност Китай обяви днес, че в обозримо бъдеще няма да
Коментари Харесай

Всъщност Китай обяви днес, че в обозримо бъдеще няма да публикува числата за младежката безработица (процентът на хората между 16 г. -24 без работа).

Това е забележително признание, защото това са точните цифри, които се покачват през последните месеци, достигайки рекордни върхове от 21,3% през юни, почти удвоявайки се от началото на 2019 г.

Китайското бюро за национална статистика каза, че допускането се дължи на „сложности“ в числата, които трябва да бъдат изгладени. Икономическите и социални промени, според него, го принуждават да преразгледа методологията си.

Но те повдигнаха вежди и предизвикаха безпокойство относно прозрачността на данните във втората по големина икономика в света.

Наистина , реалността е, че китайската икономика в момента е изправена пред най-голямото си предизвикателство от много години.

Прочетете още:
Световни ефекти от икономическото главоболие на Китай
Страхове от дефлация в Китай, тъй като цените падат рязко< br />Китайската политика за нулево разпространение на COVID-19 се обвинява за свиване на икономиката

Само миналата седмица беше обявено, че цените тук всъщност падат, предизвиквайки страхове от дефлация, износът и вносът драстично спаднаха на годишна база през Юли и растежът по множество показатели е бавен и в най-добрия случай под очакванията.

Всъщност китайците са активно насърчавани да не говорят за дефлация.

Но младежката безработица може да представлява по-голяма остро предизвикателство за тази еднопартийна държава.

Икономиката на Китай изпада в дефлация

Наистина, това поколение млади хора са израснали сред икономически бум, вярвайки, че ще продължат да имат по-добър живот от родителите си.

Икономическият успех и стабилност са в основата на „социалния договор“ на водещата Комунистическа партия с нейните хора, ако младите хора чувстват, че вече не могат да се справят в живота, това е огромно предизвикателство.

>

Но причините не се коригират лесно, нарастващият брой завършили колеж, все по-образованото население, което не иска да поема селски или физически работни места и икономика, останала в затруднено положение след пандемията от COVID, означава, че просто има несъответствие между броя на добрите работни места и броя на хората, които ги искат.

Реалността също е, че тези цифри обхващат само тези в градските райони, а не в селските, така че проблемът може да е дори по-остър, отколкото изглежда.< /p>

Има нарастващо чувство на безпокойство и разочарование сред много млади хора в Китай, които смятат, че са работили усилено, и това е много сериозен проблем за правителството тук, който няма да бъде решен чрез затъмняване на цифрите.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР