Китай призова Съединените щати да защитят космическата станция на Китай

...
Китай призова Съединените щати да защитят космическата станция на Китай
Коментари Харесай

Пекин призова САЩ да защитят китайската космическа станция от сателити

Китай прикани Съединените щати да защитят галактическата станция на Китай и тричленния ѝ екипаж, откакто Пекин се оплака, че спътниците, изстрелвани от SpaceX, са били покрай това да се ударят в оборудването.

Говорител на външното министерство на Китай упрекна Вашингтон през вчерашния ден, че подценява договорните си отговорности за отбрана на сигурността на хората на „ Тянгун “ след два случая от 1 юли и 21 октомври. Станцията е трябвало да извърши маневри, с цел да „ предотврати евентуален конфликт “ със спътници от системата за сателитен интернет Starlink. Това стана ясно от документ, адресиран от Пекин до Бюрото по галактически въпроси към Организация на обединените нации във Виена.

Съединени американски щати би трябвало да „ вземат незабавни ограничения, с цел да предотвратят повтаряне на сходни произшествия “ съгласно представителя Джао Лиджан. Според него Вашингтон не е извършил отговорностите си за „ отбрана на сигурността на астронавтите “ съгласно контракта от 1967 година за спокойно потребление на Космоса.

„ Тянгун “ е влиятелен план за ръководещата в Китай комунистическа партия, което прави малко евентуално Пекин да толерира произшествия, даже когато става дума за огромен задграничен вложител, какъвто е Tesla – другата компания, ръководене от Илон Мъск, паралелно със SpaceX.

За Tesla китайският пазар е един от най-важните. Именно там, в Шанхай, производителят на коли на ток отвори първа фабрика отвън Съединени американски щати.

Основният модул на станцията бе изстрелян през април. На 16 октомври за шестмесечна задача на „ Тянгун “ дойде втори екипаж от двама мъже и една жена.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР