Китай принуждава жени от уйгурската малцинствена група да бъдат стерилизирани

...
Китай принуждава жени от уйгурската малцинствена група да бъдат стерилизирани
Коментари Харесай

Отново - доклад с данни, че Китай принудително стерилизира ислямско малцинство

Китай принуждава дами от уйгурската малцинствена група да бъдат стерилизирани или да носят устройства за контрацепция, твърди изследване, представено от BBC.
Докладът на китайския академик Адриан Ценц провокира реакция в интернационалната общественост, като от Организация на обединените нации пристигнаха апели да има следствие.
Китай отхвърли да упражнява женска дезинфекция и назова обвиняванията " безпочвени ".
Страната към този момент е обект на доста рецензии за затварянето на уйгурите в лагери. Смята се, че към един милион уйгури и хора от други етнически групи, които изповядват исляма, са държани срещу волята им в лагери.
Китай в началото отхвърляше съществуването на лагерите. След това призна, че съществуват, само че ги назова " центрове за преобучение " и сподели, че са нужни за битка с тероризма.
След публикуването на отчета, държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че " Китай неотложно би трябвало да спре тези ужасяващи практики ". Помпео написа послание, в което приканва " всички страни да се причислят към Съединени американски щати и да изискат края на дехуманизиращото малтретиране ".
Докладът е основан на композиция от публични данни на районните служби в Китай, документи за прокарваните политики и изявленията с дами от уйгурския етнос от провинция Синдзян.
Според проучването, някои дами са убеждавани да се подложат на интервенции за дезинфекция, други са принуждавани да им се слагат вътрематочни устройства.
Докладът твърди, че в двете префектури с максимален брой уйгурско население се регистрира внезапен спад на естествения приръст на популацията, който за интервала 2015-18 година е достигнал 84 %.
Жени, които са били държани в лагерите за мюсюлмани, споделят в изявленията, че там са им били инжекции, от които е спрял месечния им цикъл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР