Китай предупреждава за още лошо време, след като петима души загинаха в торнадо

...
Китай предупреди за още лошо време, след като торнадо разкъса
Коментари Харесай

Китай предупреди за още лошо време, след като торнадо разкъса източен град, убивайки най-малко петима души и ранявайки четирима.

Торнадото удари Suqian в провинция Jiangsu във вторник следобед, според държавната телевизия CCTV. Това беше последното от поредица екстремни метеорологични явления, които удариха страната.

Торнадото беше кратко, но свирепо с изображения в социалните медии, показващи преобърнати коли, електропроводи и дървета, разположени по улицата, и разкъсани покриви.

Продължете да четете

списък от 4 елемента Хонконг затрупан след най-проливния дъжд от 140 годиниДесетки хиляди бяха евакуирани в Южен Китай на фона на безмилостен дъждНаводнения убиха 29 в Северен Китай, след като се разрази нова буряПовече от 30 загинаха , 18 изчезнали след неотдавнашното наводнение в Пекинкрай на списъка

„Бях на вратата и станах свидетел на вятъра, устройствата за слънчева енергия и летящите във въздуха дървета“, написа един потребител в популярната социална медийна платформа Weibo. „За тези две минути бях онемял.“

Държавните медии съобщиха, че повече от 5500 души са били засегнати от торнадото, а 1800 домове са повредени или разрушени.

Силните ветрове и проливните дъждове също унищожиха полета с посеви.

Предупрежденията за метеорологичните условия също излязоха в сряда за югозападния регион Чунцин, няколко района в югозападния Гуейджоу, южния Хунан, източния Анхуей и централния Хубей.

Китай стана свидетел на рекордни проливни дъждове и седмици исторически горещини това лято, като според учени дивото време се влошава от изменението на климата.

Цели села в Дзянсу бяха изравнени и най-малко 98 души бяха убити през 2016 г., след като регионът беше ударен от буря с ураганни ветрове и най-лошото торнадо от половин век.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР