Китай предупреди НАТО да не провокира конфронтация заради връзките си

...
Китай предупреди НАТО да не провокира конфронтация заради връзките си
Коментари Харесай

Китай предупреди НАТО да не провокира конфронтация

К итай предизвести НАТО да не " предизвика борба " поради връзките си с Русия, откакто Алиансът го упрекна, че играе основна роля в подпомагането на нападенията на Москва над Украйна.

(*Във видеото: Китайският президент упорства за усмиряване на обстановката в Украйна)

 

В декларация от срещата си на върха във Вашингтон в сряда водачите на НАТО обявиха, че Китай се е " трансформирал в решителен асистент на съветската война против Украйна ".

В нея се споделя, че " по този начин нареченото " партньорство без ограничавания " на Пекин и " огромната поддръжка за съветската отбранителна индустриална база " провокират " дълбока угриженост ".

В отговор представител на задачата на Пекин към Европейския съюз съобщи: " НАТО би трябвало да престане да раздухва по този начин наречената китайска опасност и да предизвика борба и съревнование и да направи повече, с цел да способства за международния мир и непоклатимост. "

" На всички е известно, че Китай не е основателят на украинската рецесия. Позицията на Китай във връзка с Украйна е открита и безпристрастна ", прибавиха те.

Китай отхвърля да осъди съветската инвазия и предходната година разгласява документ, в който приканва за " политическо споразумяване " на спора, което съгласно западните страни може да разреши на Русия да резервира огромна част от завзетите от нея територии в Украйна

Стратегическото партньорство сред Китай и Русия се е сближило след нашествието.

Пекин се показва за неутрална страна във войната и декларира, че не изпраща смъртоносна помощ на никоя от страните, за разлика от Съединени американски щати и други западни страни. Той обаче е извънредно значим за изолираната съветска стопанска система, като от началото на спора търговията в него процъфтява.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР