Китай потвърди, че в рамките на тази година ще бъдат

...
Китай потвърди, че в рамките на тази година ще бъдат
Коментари Харесай

Ще има китайски пилотиран полет през 2016!

Китай удостовери, че в границите на тази година ще бъдат извършени над 20 галактически задачи! Сред тях участват първите изстрелвания на две нови ракети, измежду които на мощната тежкотоварна “Лонг Марч 5 ”, изстрелването на галактическата лаборатория “Тянгон-2 ” и изстрелването на пилотирания галактически транспортен съд “Шенчжоу 11 ”.

Китай ще организира и изстрелване на сателит за Беларус. С това за първи път в историята китайците експортират собствен информационен сателит за потребностите на европейска страна.

Изстрелването на галактическата лаборатория “Тянгон-2 ” ще бъде извършено през първата половина на тази година. С помощта на лабораторията ще бъде тествана нужната технология за конструиране на модулна станция. Първият модул на тази станция ще бъде изстрелян през 2018 година, а самата тя ще влезне изцяло в употреба най-късно до 2022 година.

След като бъде изведена лабораторията “Тянгон-2 ” в космоса, по-късно през тази година ще бъде изстрелян и пилотиран галактически транспортен съд “Шенчжоу 11 ”. Астронавтите ще би трябвало да се скачат с лабораторията и да престоят известно време на борда й.

Инфо: China Daily

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР