Китай покани организации и учени от цял свят да участват

...
Китай покани организации и учени от цял свят да участват
Коментари Харесай

Китай с план от три фази за изграждане на Международна станция за изследвания на Луната

Китай предложения организации и учени от целия свят да вземат участие в програмата за създаване на Международна станция за проучвания на Луната, заяви Радио Китай. Изграждането на станцията ще бъде осъществено в три етапи, като главният ѝ модул ще бъде приключен до 2030 година, сподели основният дизайнер на станцията У Уейжен по време на Международната конференция за проучване на дълбокия космос, която се организира в Хъфей, провинция Анхуей.

Предстоящите задачи „ Чан‘ъ - 6 “, „ Чан‘ъ - 7 “ и „ Чан‘ъ - 8 “ ще играят значима роля в първата фаза и ще образуват главния модул на изследователската станция, добави специалистът. „ Чан‘ъ - 6 “ ще бъде изстреляна през 2024 година и ще събере проби от Луната, „ Чан‘ъ - 7 “ през 2026 година, с цел да приключи в детайли изследване на околната среда и ресурсите в южния полюс на Луната, а „ Чан‘ъ - 8 “ през 2028 година и ще организира опити за потреблението на лунните запаси, сподели още У Уейжен.

През втората фаза по построяването на изследователската станция ще бъдат направени усъвършенствания до 2040 година и създадено сателитно съзвездие с името „ Цюецяо “, с цел да се обезпечи връзка, навигация и услуги за отдалечено наблюдаване за пилотираните кацания на Луната и проучването на дълбокия космос. През последната трета фаза станцията последователно ще се модернизира, означи още специалистът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР