Китай поиска от чуждестранните посолства и международните организации, базирани в

...
Китай поиска от чуждестранните посолства и международните организации, базирани в
Коментари Харесай

Китай не иска знаци в подкрепа на Украйна по сградите на чуждите посолства

Китай изиска от задграничните посолства и интернационалните организации, основани в Пекин, да не употребяват фасадите на постройките си за " политическа агитация " , оповестява организация " Киодо ".

Искането явно се отнася за знаци, показващи поддръжка за Украйна.

Редица посолства в Пекин са сложили табели със знамето на Украйна и с послания на китайски и британски език, като #StandWithUkraine (Заставаме зад Украйна -б.р.), с цел да заявят своята взаимност с източноевропейската страна, която се бори с съветската инвазия от февруари предходната година.

Съобщението на китайското външно министерство е от 10 май. Посолствата и интернационалните организации се приканват да не употребяват външните стени на постройките си за агитация и " да заобикалят предизвикването на спорове сред страните ".
 Европейски Съюз смята мирния проект на Китай за Украйна за фикция
Европейски Съюз смята мирния проект на Китай за Украйна за фикция

Но без значение от тесните връзки на Европейски Съюз със Съединени американски щати, той би трябвало да има личен метод към Китай

Този ход провокира ответна реакция от дипломати от Европа и други елементи на света, като до момента никой не е премахнал табелите.

Сред посолствата в Пекин, показващи поддръжка за Украйна, са Канада, Германия и Полша.

От през вчерашния ден на обиколка в Украйна, Русия, Полша, Франция и Германия, който във връзка с войната. Критиците обаче се съмняват, че Пекин може да работи като медиатор заради околните си връзки с Москва.

От китайското външно министерство допълват, че посолствата и интернационалните организации са " задължени да съблюдават китайските закони и разпореждания ", макар че Пекин зачита дипломатическия имунитет според Виенската спогодба за дипломатическите връзки.

Смята се, че писмото е изпратено до всички дипломатически задачи в Китай. Някои посолства са окачили и знамето на ЛГБТ общността - знак на гордостта и многообразието на половите малцинства.

Европейски посланик разкритикува позицията на Китай, като акцентира, че няма рационално опрощение за възпрепятстване на изразяването на политиката на дадена страна и че те няма да се съобразят с настояването.
 Китай подготвен да търси дружно с Европейски Съюз решение на спора в Украйна
Китай подготвен да търси дружно с Европейски Съюз решение на спора в Украйна

Пекин чака решителни стъпки за дълготраен мир в Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР