Китай планира да създаде 25-30 нови лаборатории за изследване на

...
Китай планира да създаде 25-30 нови лаборатории за изследване на
Коментари Харесай

Китай създава 30 лаборатории за изследване на вируси

Китай възнамерява да сътвори 25-30 нови лаборатории за проучване на вируси за биозащита в южната част на Гуандун откакто COVID-19 " сподели нужда от сходни центрове ". Това съобщи заместник-ръководителят на Службата за просвета и технологии в Гуандун, Ван Жуйцзюн. Тези лаборатории ще би трябвало да имат високо равнище на отбрана, те ще се занимават с диагностика и проучвания на най-вирулентните и елементарно излъчени инфекции, като вируса ебола. Някои от тези лаборатории ще могат да употребяват маймуни като опитни животни, предава БГНЕС.
" Надяваме се, че в границите на три години ще достигнем равнище на сигурност P3 в три до четири лаборатории и в границите на пет години в най-малко една лаборатория - равнище P4 ", сподели Ван.
Досега в Китай беше известна една лаборатория P4. Тя е основана през 2018 година в Ухан (провинция Хубей, Централен Китай). Именно тази лаборатория се загатва от задграничните медии, когато пишат за „ приключването “ на новия вид ковид в Централен Китай в края на 2019 година
„ Със своя субтропичен климат и интернационалните пристанища Гуандун постоянно е епицентър на огнища на инфекциозни заболявания и на импортирани такива “, споделя Ван за „ Чайна Дейли “.
„ Изследвания на болести като SARS, H1N1, MERS, H5N7, ебола, би трябвало да се организират единствено в лаборатории с равнище на отбрана минимум P3 “, споделя Чжоу Хайбо, секретар на партийния комитет на лечебните заведения в страната. Това е нужно поради опитите с изолиран вариант от патогенни вируси, проучването на механизма на тяхното предаване, разновидностите, както и работата по основаването на ваксина против избрани вируси, сподели той.
 
Всичко за коронаруса следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР