Китай планира да пренапише всички преведени класически религиозни книги“, за

...
Китай планира да пренапише всички преведени класически религиозни книги“, за
Коментари Харесай

В Китай ще пренаписват Библията и Корана, за да ги адаптират към социализма

Китай възнамерява да пренапише всички преведени „ типичен религиозни книги “, с цел да отразяват социалистическите полезности на Комунистическата партия на Китай.

Заповедта е била дадена по време на среща през ноември, проведена от Комитета по етнически въпроси, който дава отговор за всички религиозни въпроси на страната.

Въпреки че не загатва директно Библията и Корана, комитетът възнамерява повсеместен обзор на религиозните текстове, които сякаш „ не подхождат на напредъка на времената “ и би трябвало да бъдат приспособени към „ ерата на президента Си Цзинпин “. Тъй като това християнството и ислямът са най-масовите международни религии, по всяка възможност те ще попаднат под " филтъра " на тоталитарната агитация.

Прегледаните издания на текста - в това число сутри от будизма - не би трябвало да са в несъгласие с правилата на Комунистическата партия и ще бъдат или изменени, или още веднъж преведени от цензури, назначени от страната.

На срещата група специалисти и представители се събраха, с цел да им се каже, че ще би трябвало да следват нареждането на президента Си да интерпретират техните убеждения в сходство с " главните полезности на социализма ", съобщи осведомителна организация Синхуа.

Този ход идва на фона на репресиите против мюсюлманите уйгури, които се правят в по този начин наречените центрове за превъзпитание, написа вестник „ Сабах “.

До 1 милион души са били лишени от независимост в тези центрове, настояват американски специалисти. Първоначално Пекин отхвърли съществуването на лагерите в Синцзян, само че в този момент споделя, че те са " центрове за професионално образование ", нужни за битка с тероризма. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР