Китай планира да намали среднита нива на митата върху вноса

...
Китай планира да намали среднита нива на митата върху вноса
Коментари Харесай

Китай намалява митата за своите търговски партньори

Китай възнамерява да понижи среднита равнища на митата върху вноса от огромна част от комерсиалните ѝ сътрудници още през идващия месец, написа Bloomberg, цитирайки свои източници. Ходът ще понижи цените за китайските консуматори на фона на комерсиалната война със Съединените американски щати и данъците върху артикули оттова.

Премиерът Ли Къцян съобщи в сряда, че Китай ще понижи митата, без да даде повече детайлности. Намалявайки данъците - макар че дава отговор на митата на Съединени американски щати - Китай извършва декларираната от дълго време цел да усили вноса. Ходът идва на фона на опита на власта да подтиква вътрешното ползване, с цел да поддържа забавящата се стопанска система. През юли Пекин предприе сходно понижаване на мита.

" Намалявайки още повече митата върху вноса, Китай изпраща известие, че ще продължи да се отваря и реформира без значение по какъв начин ще продължи комерсиалната война ", съобщи Томи Си, икономисти в Oversea-Chinese Banking Corp Ltd. в Сингапур.

Министерството на финансите не разяснява.

В момента междинното равнище на данъка е 9,8 % и все още то към момента е по-високо от това на голям брой развити стопански системи. При Съединени американски щати то бе 3,4 % през 2017 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР