Китай отрече да представлява заплаха за други страни, настоявайки, че

...
Китай отрече да представлява заплаха за други страни, настоявайки, че
Коментари Харесай

Китай към НАТО: Не представляваме заплаха за други страни

Китай отхвърли да съставлява опасност за други страни, настоявайки, че страната е „ мирна мощ ". Причината за изказването на китайското външно министерство е изказването на страните членки на НАТО след срещата на върха, с което за първи път признават „ провокациите ", сложени от Пекин.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи във вторник, че алиансът би трябвало взаимно да се оправи с възходящия боен потенциал на Китай, който включва ракети, които могат да доближат до Европа и Съединени американски щати.
Срещата на върха на НАТО: Скандали и потребност от вътрешни промени За първи път алиансът сложи фокус върху Китай
Алиансът съобщи след срещата на върха в Лондон в декларация, че вижда в „ възходящото въздействие на Китай и интернационалната му политика съставлява както благоприятни условия, по този начин и предизвикателства”.

Говорителят на външното министерство Хуа Чунин съобщи, че „ растежът на силата на Китай е напредък на мирна сила” и че „ не е наложително да има връзка сред опасността и размера на една страна”, написа авторитеният сингапурски вестник „ Ню Стрейтс Таймс”.
Дисциплина и промиване на мозъци: Как Китай „ превъзпитава ” уйгурите? Около милион души, най-вече мюсюлмани, са арестувани без присъда, сочат изтекли документи
„ Най-голямата опасност пред света през днешния ден е едностранчивостта и дейностите на тормоз “, съобщи Чунин на постоянната конференция на външното ведомство, като направи затулен намек към Съединени американски щати.

„ Дори американските съдружници са ощетени ", добави представителят на китайското външно министерство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР