Китай отказа визита на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън

...
Китай отказа визита на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън
Коментари Харесай

Китай отказа визита на Блинкън

Китай отхвърли аудиенция на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън в страната от опасения, че ФБР ще разгласява резултатите от следствието на случая с разрушилия се китайски балон. Това заяви вестник „ Фаненшъл таймс ”, базирайки се на източници.

Според тях Пекин е споделил на Вашингтон, че не е подготвен да избере нова дата за посещаване, което ръководителят на американската дипломация анулира през февруари, до момента в който не станат ясни проектите на администрацията на Съединени американски щати по отношение на резултатите от следствието. Китайските чиновници се притесняват, че Белият дом ще разгласява разкритията на ФБР по време на пътуването на държавния секретар в Китай, написа вестникът.

Източници означават, че ръководителят на китайското Министерство на външните работи Цин Ган е повдигнал този въпрос по време на среща с американците на форума на високо равнище „ Развитие на Китай “ в Пекин през март.

Във вторник Блинкън, съобщи на взаимна конференция с министъра на защитата Лойд Остин и техните филипински сътрудници, че ще посети Пекин, когато назреят подобаващите условия. Той означи, че администрацията на Съединени американски щати желае да ускори информационните канали с Китай.

На 3 февруари телевизия Ей Би Си (ABC) заяви, че визитата на държавния секретар в Китай ще бъде отсрочено поради обстановката с китайския балон, който се озова във въздушното пространство на Съединени американски щати. Според източници на медията, то е трябвало да се състои на 5-6 февруари. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР