Китай отчете най-високия брой на заразени с КОВИД-19 от повече

...
Китай отчете най-високия брой на заразени с КОВИД-19 от повече
Коментари Харесай

Китай отчете най-високия брой на заразени с КОВИД-19 от повече от три месеца

Китай регистрира най-високия брой на инфектирани с КОВИД-19 от повече от три месеца, като заяви за над 2400 новозаразени в границите на 24 часа, съобщи ДПА, базирайки се на Националната здравна комисия. Това е най-високият брой от 12 май. По информация от здравния орган една четвърт от инфектираните са безсимптомни.

Китай следва тактика за нулев коронавирус и постанова широкообхватни ограничавания и всеобщо тестване при откриването на огнище на болестта, отбелязва ДПА. Мерките съумяха да задържат разпространяването на вируса под надзор от втората половина на 2020 година и разрешиха на страната да се възвърне бързо. Но в този момент тактиката е сложена под голям напън от мощно заразния вид Омикрон. Редовните локдауни вредят на втората по величина стопанска система в света и в частност предизвикаха внезапен спад във вътрешния туризъм.

Най-тежко е ситуацията с разпространяването на болестта на остров Хайнан. След като локалните управляващи подредиха цялостен локдаун там, десетки хиляди туристи се оказаха блокирани на китайския курортен остров, където сега се регистрира най-високият брой на инфектирани с ковид в страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР