Китай остро разкритикува австралийски депутат заради сравнение на подхода на

...
Китай остро разкритикува австралийски депутат заради сравнение на подхода на
Коментари Харесай

Китай смъмри Австралия - сравнила я с нацистка Германия

Китай остро разкритикува австралийски народен представител поради съпоставяне на метода на Запада към Китай с " пагубния " крах да се възпре нацистка Германия , оповестява Би Би Си.

По-рано през днешния ден ръководителят на парламентарната комисия по сигурност Андрю Хейсти съобщи, че Австралия не съумява да признае заканите, задаващи се от Китай.

Пекин осъди коментара и " манталитета от времето на Студената война " на депутата. Премиерът на Австралия Скот Морисън обаче отбрани Хейсти с довода, че депутатът има право на лични възгледи по въпроса.

От Би Би Си показват, че от известно време Канбера се пробва да балансира сред обичайния си алианс в областта на сигурността и икономическата си взаимозависимост от Китай.

Според Хейсти Китай се пробва да се наложи над Съединени американски щати като преобладаваща мощ в Тихоокеанския район, а това е опасност за суверенитета на Австралия и нейната народна власт.

По негови думи Канбера не е задоволително готова за това и съпоставя обстановката с Франция през Втората международна война.

Също като французите Австралия не вижда какъв брой преносим е станал нашият властнически комшия, написа той в " Сидни морнинг хералд ".

Гневната реакция на китайското посолство в Австралия не закъсня. То посочи, че " историята е потвърдила и ще продължава да потвърждава, че мирното развиване на Китай е опция, а не опасност за света ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР