Китай официално съобщи днес за първи случаи на починали пациенти

...
Китай официално съобщи днес за първи случаи на починали пациенти
Коментари Харесай

Китай съобщи официално за първи смъртни случаи от COVID-19 от седмици насам

Китай публично заяви през днешния ден за първи случаи на умряли пациенти с COVID откогато държавното управление стартира да анулира строгите антивирусни ограничавания по-рано този месец, подхранвайки безпокойствие, че това може да е началото на мрачна наклонност в интервал, когато вирусът върлува в страната, съобщи Ройтерс.

Двата смъртни случая, за които беше обявено през днешния ден, бяха първите, регистрирани от националната здравна комисия от 3 декември насам. Tова стана броени дни преди Пекин да оповести, че анулира рестриктивните мерки, които в продължение на три години значително удължаха вируса под надзор, само че предишния месец предизвикаха всеобщи митинги.

В събота публицист на Ройтерс видя в Пекин катафалки с мъртви, движещи се по пътя към крематориум за жертви на COVID-19, както и към 20 цялостни жълти чували за трупове на пода в дом за траурни обреди в съседство. Ройтерс не съумя да удостовери незабавно, че става дума за умряли от Коронавирус, прибавя Българска телеграфна агенция.

Официално Китай е записал единствено 5237 смъртни случаи, свързани с Коронавирус, по време на пандемията, в това число последните два. Това е незабележим брой на фона на 1,4-милиардното население и е доста невисок индикатор по международните стандарти.

Националната здравна комисия заяви за 1995 симптомни случаи на COVID за 18 декември, при 2097 ден по-рано. Миналата седмица Китай спря отчитането на безсимптомните случаи като уточни, че има спад в наложителното тестване след отпадането на обвързваните с COVID ограничения. Успоредно с това нарастват и подозренията дали управляващите са в положение да записват навреме влошаваща се с бързи темпове обстановка.

Служители допълнително от 10 погребални домове в Пекин в събота споделиха за Ройтерс, че работата им се е нараснала спрямо нормалното.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР