Китай очаква бум на туристи през следващия зимен сезон (2021

...
Китай очаква бум на туристи през следващия зимен сезон (2021
Коментари Харесай

Китай очаква бум на туристи през следващия зимен сезон

Китай чака взрив на туристи през идващия зимен сезон (2021 година – 2022 г.), съгласно данни от отчет на Китайската академия за туризъм. В него се показва, че прогнозите са за 340 милиона туристи и доходи от 680 милиарда юана ( 97,6 милиарда щатски долара).

Много китайски градове към този момент са подготвени за Зимните олимпийски игри, организирайки разнообразни фестивали на леда и снега. Известният „ мразовит град " Харбин да вземем за пример откри 36-ия си интернационален фестивал на леда и снега в неделя, в чиято стратегия са включени над 100 действия за идващите 3-4 месеца, предава bulgarian.cri.cn.

Освен това на 13 декември в гр. Чанчун започнаха 4-то Експо за зимната промишленост и 23-ия фестивал на зимния туризъм. Те са с обща изложбена повърхност от 100 000 кв.м и осем тематични бранша.

В китайската столица Пекин, един от най-големите зимни фестивали ще продължи до 8 февруари в Олимпийския парк. Той включва разнообразни културни действия, изложения и даже виртуална действителност. Междувременно за феновете на зимните спортове са открити и писти за ски и сноуборд, както и стадион за хокей на лед. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР