Китай обяви увеличение увеличение с 8% на военния бюджет. Новината

...
Китай обяви увеличение увеличение с 8% на военния бюджет. Новината
Коментари Харесай

Китай обяви 8-процентно увеличение на военния си бюджет

Китай разгласи нарастване увеличение с 8% на военния бюджет. Новината разгласи министър председателят Ли Къцян при започване на годишния Народния конгрес, който стартира през днешния ден в Пекин.

Очаква се в границите на двуседмичния Конгрес да бъде отстранено ограничаването от два мандата за президента, което ще трансформира Си Дзинпин в най-могъщия китайски водач след Мао Дзедун.

Около 3 хиляди делегати дойдоха в Пекин за Народния конгрес. Всички те съставляват китайските провинции и райони, механически са избираеми, само че в реалност са назначавани от Комунистическата партия. На Народния конгрес по традиция се гласоподават към този момент взети от Комунистическата партия решения.

Делегатите избухнаха с овации, откакто беше оповестено, че ще бъде отстранено ограничаването за два мандата за президента, което ще разреши на Си Дзинпин да ръководи безпределно.
Гуо Сюпин - пратеник от Хъбей: Една нова епоха изисква и нова конституция, която да обезпечи използването на другите политики. По време на този развой сигурно ще извършвам дълга си на депутат.  Тръмп и Си Дзинпин - друг жанр в ръководството Тръмп и Си Дзинпин - друг жанр в ръководството
Посещението на американския президент в Китай изправи един до различен водачите на двете водещи международни стопански системи и извади на показ другия им жанр кат...

В първия ден беше оповестено боен бюджет на стойност 175 милиарда $ за най-голямата войска в света.
Ли Къцян - министър председател на Китай: Ще се придържаме към китайския път за усилване на въоръжените сили, прогрес във всички аспекти на военното образование и подготвеност за война, твърдо и уверено ще пазим националния суверенитет, сигурността и ползите ни за развиване.
Увеличаването на военния бюджет е считано за знак за стратегическите упоритости на Китай в Южнокитайско море и хималайския граничен регион. Това ще ускори натиска върху районните противници на Пекин, включително и Съединените щати. Години на двуцифрен стопански напредък дадоха опция на Китай да направи своя боен бюджет втори по величина след Съединените щати. Китай има и най-многобройна войска с 2 милиона бойци.
 Си Дзинпин, президент на Китай Си Дзинпин, президент на Китай © Българска телеграфна агенция
В първия ден на Народния конгрес министър председателят разгласи цел за реализиране на стопански напредък от 6.5%, а държавното управление в Пекин сложи три съществени цели за идната година - справяне с финансовия риск, замърсяването и битката с бедността.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР