Китай обвини САЩ в сряда в заплаха за мира и

...
Китай обвини САЩ в сряда в заплаха за мира и
Коментари Харесай

Китай: САЩ застрашават мира с военните си кораби в Тайванския проток

Китай упрекна Съединени американски щати в сряда в опасност за мира и стабилността на Тайванския проток , откакто американски боен транспортен съд още веднъж плава през сензитивния воден път, който разделя Тайван от огромния му комшия, оповестява " Ройтерс ".

7-ми американски флот съобщи, че разрушителят с управляеми ракети от клас " Арли Бърк " USS Curtis Wilbur е направил " обикновен пренос по Тайванския проток " във вторник в сходство с интернационалното право.

" Транзитът на кораба през Тайванския пролив показва ангажираността на Съединени американски щати към свободен и отворен Индо-Тих океан. Американските военни ще продължат да летят, да плават и да работят на всички места , където интернационалното право разрешава ", се споделя в него.

Говорител на китайското командване на Източния спектакъл изрази мощно опълчване и осъди този ход , който идва на фона на засилено напрежение сред двете сили.

" Действията на Съединени американски щати изпращат неверни сигнали към тайванските сили за самостоятелност , съзнателно нарушавайки районната конюнктура и застрашавайки мира и стабилността в Тайванския пролив ".

По думите му китайските сили наблюдават и следят кораба през цялото му пътешестване.
 Съединени американски щати: Война с Китай за Тайван няма да е географски лимитирана
Съединени американски щати: Война с Китай за Тайван няма да е географски лимитирана

Статуквото в Тайван е в интерес и за Съединени американски щати, и за Китай

Китай има вяра , че демократично определеното държавно управление на Тайван се стреми към публична декларация за самостоятелност на острова, алена линия за Пекин.

Тайванският президент Цай Инг-вен твърди, че към този момент са самостоятелна страна - Република Китай. Министерството на защитата на Тайван съобщи, че американският транспортен съд е плавал в южна посока през пролива и " обстановката е била естествена ".

Американският флот организира сходни интервенции съвсем всеки месец .

Съединени американски щати, както множеството страни, нямат публични дипломатически връзки с Тайван, само че са най-важният интернационален спонсор и главен търговец на оръжия.

Военното напрежение сред Тайван и Пекин набъбна през последната година, като Тайпе се оплаква, че Китай неведнъж изпраща Военновъздушни сили в зоната за противовъздушна защита на Тайван.

Някои от тези действия могат да включват голям брой изтребители и бомбардировачи.

Китай съобщи, че дейностите към Тайван са ориентирани към отбрана на суверенитета на Китай . Тайванското държавно управление ги жигосах като опити за заплашване.
 Съединени американски щати се оплака в Организация на обединените нации, че Китай не желае да договаря за нуклеарните си оръжия
Съединени американски щати се оплака в Организация на обединените нации, че Китай не желае да договаря за нуклеарните си оръжия

Въпреки " трагичното струпване на нуклеарния си боеприпас "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР