Китай обвини кораб на военноморските на САЩ в незаконно навлизане

...
Китай обвини кораб на военноморските на САЩ в незаконно навлизане
Коментари Харесай

Американски военен кораб в Южнокитайско море ядоса Пекин

Китай упрекна транспортен съд на военноморските на Съединени американски щати в нелегално нахлуване във водите наоколо до Втория Томас Шол - противоречив атол в Южнокитайско море, край който неотдавна се случиха няколко морски борби, оповестява " Ройтерс ".

" Съединени американски щати съществено подкопаха районния мир и непоклатимост ", съобщи представител на китайската войска и добави, че Вашингтон е разрушил Южнокитайско море и е нарушил суверенитета на Китай.

Китай е в спор с няколко от своите съседи поради териториалните си искания във връзка с Южнокитайско море.

Военноморските сили на Съединени американски щати оповестиха, че USS Gabrielle Giffords - крайбрежен боен транспортен съд от клас Independence, организира рутинни интервенции в интернационалните води в Южнокитайско море , в сходство с интернационалното право.

" Ежедневно 7-ми флот на Съединени американски щати оперира в Южнокитайско море, както е правил от десетилетия. Тези интервенции демонстрират, че сме решени да поддържаме свободен и отворен Индо-тихоокеански район ", показват от Военноморски сили на Съединени американски щати.
 Наплив на китайски кораби в Южнокитайско море разтревожи Филипините
Наплив на китайски кораби в Южнокитайско море разтревожи Филипините

Броят им се е нараснал до над 135 по отношение на 111 през ноември

През последните месеци се случиха като Пекин стачкува против кораби на Съединени американски щати, патрулиращи в противоречиви зони.

Според китайската войска американският транспортен съд се е преместил във води наоколо до така наречен от Китай риф Ренай, прочут също като Втори Томас Шол - част от островите Спратли.

Съгласно решение на съда на Организация на обединените нации от 2016 година Втори Томас Шол попада в изключителната икономическа зона на Филипините.

Китайският боен представител съобщи, че американският транспортен съд се следи, като китайските войски " са в положение на висока подготвеност от самото начало, с цел да пазят уверено националния суверенитет ".
 Съединени американски щати: Китай да спре
Съединени американски щати: Китай да спре " провокативните дейности " в Южнокитайско море

Напрежение в стратегически район

" Няма да бъдем възпрепятствани да продължим да работим дружно със своите съдружници и сътрудници в поддръжка на нашата споделена визия за с вободен и отворен Индо-тихоокеански район ", дадоха отговор от Военноморски сили на Съединени американски щати.

Вчера бреговата защита на Филипините разположи два от своите кораби в Южнокитайско море, откакто засече на китайската морска милиция на риф в изключителната икономическа зона на страната.

Китай упрекна Филипините, че в Южнокитайско море, с цел да основават проблеми. На собствен ред Манила упорства, че
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР