Китай обръща поглед към Афганистан за по-тясно сътрудничество в областта

...
Китай обръща поглед към Афганистан за по-тясно сътрудничество в областта
Коментари Харесай

Китай се заема с Афганистан с изтеглянето на САЩ - заради сигурността

Китай обръща взор към Афганистан за по-тясно съдействие в региона на сигурността и икономическото в явни старания да ускори въздействието си в района , до момента в който Съединени американски щати и техните съдружници се готвят да изтеглят своите сили от страната, оповестява АП.

Официалната организация " Синхуа " заяви, че външните министри от Китай, Афганистан и Пакистан са се срещнали посредством видеоконференция в четвъртък и са се съгласили, че изтеглянето на задгранични войски от Афганистан би трябвало да се извърши по виновен и спретнат метод , с цел да се предотврати утежняването на обстановката по сигурността в Афганистан и завръщането на " терористичните сили ".

В него се цитира китайският външен министър Ван Йи, който съобщи, че трите страни " са нужни за подсилване на връзката и съдействието " в полза на Афганистан и прилежащите страни .

" Сигурността и стабилността на Афганистан и района са изправени пред нови провокации , като изтеглянето на непознати войски от Афганистан се форсира, процесът на мир и помиряване в Афганистан засегна, а въоръжените спорове и терористичните действия стават все по-чести ", сподели Уанг.
 Талибаните предизвестиха съседите на Афганистан да не разрешават бази на Съединени американски щати
Талибаните предизвестиха съседите на Афганистан да не разрешават бази на Съединени американски щати

Ислямистите се заканват, че щели да осуетят сходна " историческа неточност "

Китай от дълго време недоволства от наличието на американски и съюзнически сили в Афганистан , само че също толкоз е внимателен страната да стане леговище за бунтовници , които биха могли да застрашат сигурността в района на Синдзян , който споделя тясна граница с Афганистан.

" Синхуа " разяснява, че Ван Йи, афганистанският външен министър Мохамад Ханиеф Атмар и пакистанският външен министър Шах Махмуд Куреши " подчертаха нуждата... да се забрани на всевъзможни терористични организации или лица да употребяват техните територии , с цел да вземат участие в незаконни дейности против други страни ".

Китай се стреми да влага в афганистански запаси , изключително мед, само че непрекъснатите боеве сред държавното управление, талибаните и други групи значително задържат сходни планове . Китай също се стреми да ускори към този момент тесните връзки с Пакистан посредством своята самодейност " Един пояс, веднъж ", само че икономическата уязвимост на страната и проблемите със сигурността пречат за триумфа на този блян.
 Съединени американски щати по-рано ще се изтеглят от Афганистан
Съединени американски щати по-рано ще се изтеглят от Афганистан

Нови проекти

Съединени американски щати се готвят да завършат най-дългата си война , като изтеглят последните от 2500-3 500 бойци, дружно със 7000 съюзнически сили на НАТО най-късно до 11 септември, пораждайки опасения от засилен безпорядък в страна.

По-рано Сергей Наришкин, шеф на съветската работа за външно разузнаване , предвижда, че вътрешният спор в Афганистан ще се утежни в близко бъдеще.

" Вижте какво се случва в Афганистан в този момент. Ситуацията в тази страна, за жалост, се утежнява. Това води до изостряне на вътрешния спор, ние просто предвиждаме, че този спор ще се разпали в близко бъдеще ".

Ръководителят на СВР разяснява, че спорът в Афганистан ще се задълбочи , " защото несполучливата интервенция на Съединени американски щати , която преди 20 години беше наречена " Решителна поддръжка ", приключва с уверено бягство ".
 Руското разузнаване: Съединени американски щати натрупат войски по нашите граници
Руското разузнаване: Съединени американски щати натрупат войски по нашите граници

Кремъл се тревожи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР