Китай нарече разузнавателните операции на САЩ над Южнокитайско море сериозна

...
Китай нарече разузнавателните операции на САЩ над Южнокитайско море сериозна
Коментари Харесай

Провокативна маневра на китайски изтребител разтревожи САЩ

Китай назова разследващите интервенции на Съединени американски щати над Южнокитайско море " сериозна заплаха за националната сигурност на Китай "

Емил Василев преди 6 секунди 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 8:06 | 29.05.2023

Колко радиоактивно е било тялото на Мария Кюри?

ХардуерДаниел Маринов - 18:37 | 28.05.2023

Бритиш Телеком разгласи най-лошата позиция за слагане на рутерa вкъщи

КриптовалутиВелимир Кръстев - 16:42 | 29.05.2023

Артър Хейс: Повишаването на тавана на дълга и банковата рецесия в Съединени американски щати ще взривят „ буре с барут “ на крипто пазарите

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Военните на Съединените щати показаха угриженост по отношение на „ излишно нападателната маневра “ на китайски изтребител над Южнокитайско море.

Китайски изтребител J-16 и американски разследващ аероплан RC-135 са взели участие в случай, сниман с камера от американското военно командване, отговарящо за Индо-Тихоокеанския район, който показва рискованото държание на китайски водач на 26 май.

„ Пилотът на КНР (Китайската национална република) е летял непосредствено пред носа на RC-135, принуждавайки американския аероплан да премине през зоната му на турбулентност.

RC-135 е правил безвредни и рутинни интервенции над Южнокитайско море в интернационалното въздушно пространство в сходство с интернационалното право. “

се споделя в изказване на Индо-тихоокеанското командване на Съединени американски щати от сряда

Според публични лица, китайският изтребител се е намирал на 121 метра от американския аероплан.

Американската войска твърди, че ще продължи да лети в интернационалното въздушно пространство, като подсигурява сигурността на всички кораби и самолети.

Китай упреква американската разследваща задача

Междувременно китайското посолство във Вашингтон излезе с изказване в отговор на декларацията на американските военни, в което назова разследващите интервенции на Съединени американски щати „ сериозна заплаха за националната сигурност на Китай “.

„ Провокативните и рискови ходове на Съединени американски щати са главната причина за проблемите с морската и въздушната сигурност. Китай настоятелно приканва Съединени американски щати да прекратят сходни рискови провокации и да спрат да трансферират виновността върху Китай “.

заяви Лиу Пенгю, представител на китайското посолство във Вашингтон, осъждайки честите „ близки разследващи интервенции на Съединени американски щати в Китай “

Китай акцентира уговорката си да резервира своя суверенитет и сигурност, като в същото време си сътрудничи с околните страни за опазване на мирното и устойчиво Южнокитайско море.

Това не е първата рискова маневра на изтребител

Високопоставен източник от американската защита, който приказва пред АP при изискване за анонимност, съобщи, че Пентагонът не счита, че китайските водачи, настоящи независимо са отговорни за тези случаи.

Според служителя, най-новата преживелица в действителност е част от по-голяма наклонност, която се следи в Южнокитайско море, Източнокитайско море, Тайванския пролив и на други места.

Близката маневра на изтребителя от 26 май не е първият сходен случай. През декември 2022 година китайски изтребител прелита на по-малко от 6 метра от американски разследващ аероплан.

Същевременно събитието припомня за продължаващите военни дейности сред Съединени американски щати и Китай в Южнокитайско море, като акцентира смисъла на дипломатическите ограничения за разведряване на ситуацията и отваряне на линии за разговор.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР