Китай наложи санкции на висши държавни служители на САЩ, сред

...
Китай наложи санкции на висши държавни служители на САЩ, сред
Коментари Харесай

Китай наложи санкции на двама сенатори на САЩ

Китай наложи наказания на висши държавни чиновници на Съединени американски щати, измежду които и сенаторите от републикаците Марко Рубио и Тед Крус.
Ограниченията са значително алегоричен акт на възмездие по отношение на американското законодателство, целящо да накаже Пекин за отношението му към етническите малцинства в района на Синдзян, написа Bloomberg.
" Санкциите " против четиримата чиновници влизат в действие в понеделник, разгласи представителят на китайското външно министерство Хуа Чунинг.
Основната цел на неуточнените ограничавания са Рубио и Крус, които са високопоставени критици на Китай. Останалите глобени са Сам Браунбек, конгресменът Крис Смит, както и Конгресно-изпълнителната комисия по въпросите, свързани с Китай.
Действията на Пекин идват 3 дни откакто Съединени американски щати глобиха върховен член на ръководещата комунистическа партия в Китай и трима други чиновници поради хипотетични нарушавания на правата на индивида в Синдзян.
Китайските управляващи неведнъж дадоха обещание да отвърнат на дейностите на Съединени американски щати в поддръжка на жителите на Синдзян, Хонконг и Тайван, обвинявайки Вашингтон в интервенция във вътрешните работи на Китай.
Санкционираните лица включват партийният секретар, отговарящ за Синдзян – Чен Куангу, който е част от 25-членното Политбюро на Китай, както и Жу Хайлун, партиен секретар на Политическия и юридически комитет на Синдзян, както и актуалните и някогашни шефове на Бюрото за социална сигурност в Синдзян.
Както ходовете на Съединени американски щати, по този начин и реакцията на Китай са значително алегорични, защото и двете групи чиновници евентуално нямат огромна финансова или юридическа връзка с отсрещната страна.
Американските управляващи глобяват китайските държавни чиновници по закона Магнитски. Висши чиновници на администрацията упорстваха за глобите от месеци, само че бяха възпрепятствани от президента Доналд Тръмп, който се тормози, че това ще усложни подготвяната комерсиална договорка сред Съединени американски щати и Китай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР