Китай нахока САЩ, че са лицемерни и че имат свои

...
Китай нахока САЩ, че са лицемерни и че имат свои
Коментари Харесай

Китай нахока САЩ заради критиките им за нарушаването на правата

Китай нахока Съединени американски щати, че са лицемерни и че имат свои лични проблеми със спазването на правата на индивида като расизма и политическите кавги. Китайските управляващи разгласиха годишния си отчет, в който отхвърлят рецензиите на Вашингтон по отношение на положението на човешките права в Китай, оповестява " Ройтерс ".

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласиха преди дни годишния си отчет за положението на правата на индивида по света, като в него дефинират Китай, Русия, Иран и Северна Корея като " морално укорими " държавни управления, за които показва, че всекидневно нарушават правата на индивида в границите на техните граници.

В годишния отговор на Китай на американския отчет, Държавният съвет на Китай (правителството) показва, че Съединени американски щати " сипят хули " по отношение на други страни с лъжите си.

" Изглежда, че в този свят положението на човешките права е съвършено единствено и само в Съединени американски щати ", иронично означават китайците, допълвайки: " Ако се вгледаме в 2017 година, тези, които имат даже минимум възприятие за правдивост, могат да видят, че репутацията на Съединени американски щати по отношение на човешките права е, както нормално, известна със злодеянията си и продължава да се утежнява ".

Афроамериканците е седем пъти по-вероятно да бъдат задържани по простъпка за ликвидиране, а насилствената престъпност продължава да се усилва, акцентират китайските управляващи, като цитират в това число интернационалните медии като CNN и БиБиСи като източници за тези констатации.

Китай даже се прицелва, както е опредено в отчета, в " сериозните злоупотреби в американския модел на народна власт ".

" Американската плутокрация продължава да ферментира, а богатите направляват посоката на политиката. Слабите са изправени пред все по-тежки ограничавания върху гласуването, а свадите с присъединяване на политици са чести ", установяват китайските управляващи.

Правата на индивида от дълго време са източник на напрежение сред двете най-големи международни стопански системи, изключително след 1989 година, когато Съединени американски щати постановиха наказания на Китай след кървавите репресии против протестиращите на пл. " Тянанмън " в Пекин, които упорстваха за народна власт.

Китай непрекъснато отхвърля рецензиите за положението на правата на индивида и акцентира триумфа си да извади от бедността милиони хора.

Но ръководещата Комунистическа партия не търпи никакво политическо инакомислие, а администрацията на президента Си Цзинпин предприе крути репресии против правозащитни юристи и правозащитници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР