Китай каза, че изказването на президента на САЩ Джо Байдън,

...
Китай каза, че изказването на президента на САЩ Джо Байдън,
Коментари Харесай

Пекин след като Байдън да нарече Си диктатор: Изключително абсурдно и безотговорно!

Китай сподели, че изявлението на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, в което той разказа китайския водач Си Цзинпин като деспот, е било " извънредно неуместно и безконтролно ", заяви Асошиейтед прес.

Размяната на думи идва единствено малко повече от ден откакто държавният секретар Антъни Блинкън бе на в Пекин, което имаше за цел да стопи ледовете в връзките, които стигнаха историческа най-ниска точка.

Говорителката на китайското външно министерство Мао Нин сподели през днешния ден, че мненията на Байдън на благотворително събитие в Калифорния " са напълно срещу обстоятелствата и съществено нарушават дипломатическия протокол и съществено накърняват политическото достолепие на Китай ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Това е явна политическа провокация. Китай показва мощно неодобрение и съпротива ", сподели Мао на брифинг. " Изказванията на Съединени американски щати са извънредно неуместни и безотговорни ", съобщи Мао.

По време на благотворително събитие нощес Байдън сподели, че Си се е озовал в неловко състояние поради напрежението към китайския шпионски балон, който бе свален от военновъздушните сили на източния бряг на Съединени американски щати.

" Диктаторите се оказват в неловко състояние, когато не знаят какво се е случило ", съобщи той.

Мао повтори китайското изказване, че балонът е трябвало да извърши метеорологични проучвания и простъпка е излязъл от курса си. " Съединени американски щати трябваше да реагират умерено и професионално ", сподели тя. 

" Съединени американски щати обаче изопачиха обстоятелствата и използваха сили, с цел да раздуят случая, разкривайки изцяло своята природа на тормоз и надмощие ", съобщи говорителката на министерството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР