Китай извършва клинични изпитания на 11 ваксини срещу заболяването, причинено

...
Китай извършва клинични изпитания на 11 ваксини срещу заболяването, причинено
Коментари Харесай

Китай изпитва 11 ваксини срещу коронавируса

Китай прави клинични тествания на 11 ваксини против болестта, породено от новия ковид. Това заяви през днешния ден китайският министър на науката и технологиите Ван Чжъган, съобщи ТАСС.

Четири от тези ваксини са минали към трета фаза на клиничните проби, сподели той по време на Глобалния конгрес по въпросите на науката и опазването на здравето, провеждащ се в Пекин.

Министърът увери, че в битката с коронавирусната болест страната постоянно е поставяла преди всичко интернационалното научно-техническо съдействие и е изпълнявала своите интернационалните отговорности в сходство с правилата на неприкритост и бистрота.

Ван Чжъган добави, че Китай навреме е предала информацията за ковид на Световната здравна организация, което е предоставило на учените от целия свят значима основа за осъществяване на медицински проучвания и създаване на лекарствени препарати.

Надпреварата за създаване и стартиране на пазара на ваксина против ковид става все по-трескава в последните седмици. По света се създават към 200 разновидността, отбелязва Ройтерс.

Над 30 милиона са публично записаните случаи на ковид в света съгласно калкулации на Франс прес от нощес, основаващи се на данни от публични източници. Това прави по-малко от половин % от цялото население на света. Повече от половината от хората с позитивен тест за новия ковид са в Съединените щати, Индия и Бразилия.

Общият брой на смъртните случаи е надхвърлил 943 000, което пък е почти 0,01 на 100 от популацията в света. Числата се удостоверяват от данни на Ройтерс и на университета "Джонс Хопкинс " в Съединените щати.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР