Китай изстреля в орбита третата група спътници за сондиране на

...
Китай изстреля в орбита третата група спътници за сондиране на
Коментари Харесай

Китай изстреля успешно няколко спътника за дистанционно сондиране на Земята


Китай изстреля в орбита третата група спътници за сондиране на Земята "Яоган 30". Както оповестява организация "Синхуа", пускът е бил сбъднат във вторник, в 03:44 часа локално време (21:44 българско) от космодрума Сичан в югозападната китайска провинция Съчуан. За задачата е била употребена ракета притежател "Чандзен 2С".

По данни на организацията апаратите са били сполучливо позиционирани в орбитата. Тази група от спътници е предопределена за проучване на електромагнитното лъчение в атмосферата, както и редица други научни опити.

Китай интензивно развива националната си галактическа стратегия, напомня БГНЕС. В допълнение към метеорологичните спътници и специфичната инсталация, Пекин създава и голям брой технологии за проучване на метеоритите и планетата Марс. Китайските учени се надяват до 2020-2025 г да могат да организират и интензивно проучване на повърхността им.

Преди това обаче Китайското национално галактическо ръководство се надява до 2021 година да е почнало реализацията на програмата по основаването на технология, позволяваща проучването на най-древната планета в цялата Слънчева система - Юпитер. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР