Китай излезе с предложение за разрешаване на украинската криза, до

...
Китай излезе с предложение за разрешаване на украинската криза, до
Коментари Харесай

Защо антуражът на Си Дзинпин не включва високопоставени членове на Народната освободителна армия?

Китай излезе с предложение за разрешаване на украинската рецесия, значително отхвърлено на Запад като маневра за предоставяне на време на Путин да прегрупира силите си и да консолидира контрола си над окупираната територия.

Външнополитически анализатори споделят, че въпреки Путин да чака мощна поддръжка от Си поради Украйна, те се съмняват, че визитата му в Москва ще се трансформира във военна поддръжка.

Вашингтон съобщи през последните седмици, че се опасява, че Китай може да въоръжи Русия, което Пекин отхвърли.

Ю Джи, старши помощник в Азиатско-тихоокеанската стратегия на Чатъм Хаус в Лондон, съобщи, че антуражът на Си не включва висши членове на Народната освободителна войска, написа " Ел Мундо " (). " Това може да изпрати ясно обръщение, че е малко евентуално Пекин да предложи директна военна поддръжка на Москва, все пак, което някои специалисти настояват ", сподели той.

Киев, който твърди, че войната не може да завърши, до момента в който Русия не изтегли войските си, внимателно приветства мирното предложение на Пекин, когато то беше показано предишния месец.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че в случай че Китай въоръжи Русия, това може да провокира Трета международна война и изиска от Си да беседва с него.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР