Китай има шанс да преобрази света към по-добро. Въпреки че

...
Китай има шанс да преобрази света към по-добро. Въпреки че
Коментари Харесай

Икономика на следващите 100 години: Дългият поход на Китай

Китай има късмет да преобрази света към по-добро. Въпреки че това не е отворена цел, той би трябвало да я вземе, с цел да заеме мястото си в микробуса освен на " Един път, Един пояс ", само че и на нациите по света, който са в краката му.

Тази публикация преглежда по-широките последствия от провалянето на НАТО в Украйна и по-специално по какъв начин то сложи " ne plus ultra " в марша на Голямото възобновяване на Световния стопански конгрес и по този метод подсигурява триумфа на китайската самодейност „ Един пояс, веднъж “ (BRI) и по този начин оказа помощ за определянето на международната икономическа траектория за идващия век.

Статията наслагва, за примерни цели, пространствения модел на " Един път, Един пояс " върху японската логистична система, преди да проучва по какъв начин " Един път, Един пояс " може да обхване Тайван, Япония и Корея, трите азиатски спици на несъразмерната източноазиатска централна система на Америка.

След това организира систематизиран SWOT разбор и, което е от решаващо значение, приключва, като обрисува по какъв начин нововъзникващата финансова система на Китай и съюзническите страни може да поддържа всичко това.

Въпреки че е амбициозна проучвателна част, тя оказва помощ да се изложат параметрите на Новия международен ред (НСР) на " Един пояс, Един път " и да се съпоставят с към този момент непотребните проекти за НСР на оста СИФ(Световен стопански форум)/NATO. Този материал е в резюме точност на стопанската система за идващите 100 години.

Китайско-японски пространствени мрежи

Транспортната система на Япония е интегрирана мрежа от влакове и тунели, а японците са несъмнено най-хубавите тунелджии в света. Япония освен е пионер на влаковете-стрели, само че и техните обширни железопътни мрежи остават в центъра на японския стопански триумф.

Казано по-просто, частните компании, които частично имат тези мрежи, възвръщат облагите, като построяват търговски и други комплекси към техните линии. Това е добре премислена логистична система, която продължава да жъне дивиденти за всички заинтригувани страни в Япония.

" Един път, Един пояс " би трябвало да е сходен. Той би трябвало да бъде добре премислен от Папуа Нова Гвинея до Сирия и би трябвало да носи изгоди за всички заинтригувани страни, от Китайско-пакистанския стопански кулоар и от Соломоновите острови до руско-финландската граница. По създание тя би трябвало да продължи да се развива в доста по-голямо и безпределно по-сложно, само че не по-комплексно уголемение на тази японска система.

Японският търговски флот наброява почти 120 милиона брутен тонаж, което го прави един от най-големите флоти в света. Тази превъзходна армада всъщност е продължение на вътрешните мрежи на Япония, наложени й от по-ранната барутна дипломация на Америка.

Тези на " Един път, Един пояс " не би трябвало да се разграничават. Това би трябвало да бъде серия от интегрирани мрежи, които могат да реалокират артикули във всеки миг сред Соломоновите острови и Санкт Петербург и от Йо`бург до Шанхай, като в същото време дават работа, благоприятни условия и нараснал стандарт на живот за всички заинтригувани страни по пътя.

Въпреки че желязната оризова купа на ръководителя Мао от утробата до гробницата към този момент не съществува, би трябвало да има, както е имало в Китай, освен каскадни резултати на стечение, само че и напредък и консолидация на нови центрове в Африка, както и в Азия. По този метод, макар че Япония до неотдавна беше водещият производител на коли в света, Китай, Индия и Южна Корея превзеха този пазарен дял, защото в тази ера на продуктова диференциация, японските производители на коли не могат да бъдат всичко за всички клиенти, тъкмо както Холивуд, Боливуд а също и западните фешън дизайнери не могат да имат всичко в личните си рентиерски и предпазени сфери.

Въпреки че Япония в този момент би трябвало да споделя, основният миг е, че Япония е решила огромна част от проблемите си с логистиката и доставките в производството на коли, както в областите с бързи облаги като модата, филмите за самураи или туризмът.

Материалите се транспортират с камиони или се конструират до Осака и по-късно се изпращат в чужбина като Тойоти Короли; Междувременно J Pop и Hello Kitty вършат свои лични обилни мега милиарди долари. Тъй като вътрешните разноски се покачиха, Япония разпореди огромна част от работата си по производството на Тайланд, Малайзия и Съединените щати, всички от които се възползваха от организационния талант на Япония. Китай, в случай че не се самозапали, е Япония на доста по-широко и по-ускорено платно.

Освен че се е научил по какъв начин да прави влакове-стрели от Mitsubishi Heavy Industries, Китай е научил доста освен от Mitsubishi, само че и от системите zaibatsu и keiretsu, които Mitsubishi към момента поддържа. Пред каквито и провокации да е изправено Mitsubishi, откогато черните кораби на Америка за първи път нахлуха в родните острови на Япония, финансите не бяха едно от тях.

Казано по различен метод, без значение какви планове Mitsubishi си слага, тяхното финансиране и възобновяване на разноските на техните заинтригувани страни не са проблем. Изборът на планове за финансиране е ключът за Mitsubishi, както би трябвало да бъде с всички сътрудници на " Един път, Един пояс ", както огромни, по този начин и дребни.

Тъй като Mitsubishi е толкоз огромна, тя процъфтява като герой по сумо в дребните граници на Япония, като в същото време просперира и в чужбина и, също по този начин, постоянно се преценява с японските договорни правила, които благоприятстват дълготрайната вероятност пред по-кратката вероятност на НАТО за разтрошаване и обир.

Проблемът със взаимни предприятия от сорта, които поемат болтовете и гайките на " Един път, Един пояс ", е кои сътрудници какво би трябвало да вършат, къде са демаркационните линии, кои договорни правила би трябвало да се следват и по какъв начин могат да бъдат държани настрани англо-американските разрушители. Тези въпроси, които в този момент преглеждаме, не са тривиални проблеми.

Корея, камата в сърцето на Япония

За да могат Китай, Япония, Корея и цяла Източна Азия да вървят напред, всички източноазиатски сътрудници по " Един път, Един пояс " би трябвало да оставят американските разпалени териториални и исторически вражди на назад във времето в историята.

Въпреки че Китай, Япония и двете Кореи би трябвало да се съгласят да не са съгласни, дипломацията остава най-слабата карта на Япония. Тя е прекомерно обвързана със Съединени американски щати, тъкмо както преди беше прекомерно обвързана с Англия и нацистка Германия. Япония би трябвало да позволи териториалните си разногласия с Русия на север и Китай на юг, като в същото време сложи корейския въпрос в леглото един път вечно.

Това се прави най-добре от всяка страна, живееща в границите на личните си легенди, посредством дипломатическо и икономическо съдействие, чрез променен вид на " Един път, Един пояс ", а не посредством нанасяне на нуклеарни ракети една против друга и всеки различен, който желае да бъде премахнат.

Отразявайки претенциите си към островите Спратли, Китай твърди, че островите Сенкаку сред Окинава и Тайван са несъмнено китайски още от 1372 година! Пекин твърди, че Япония е била елементарен нахалник там. Като победител във войната с Китай от 1894-95 година, Япония завзема тези острови дружно с Тайван и островите Пенху и ги включва в префектура Окинава като японска територия. Китай има намерение да ги върне назад.

Отразявайки своята нервна война против Тайван, Китай организира ракетни проби във водите край островите Сенкаку и, в случай че Япония не се утвърди вярно, Китай най-вероятно ще узакони и тази тактичност с течение на времето.

Китай насочва мощни дипломатически възражения всякога, когато японски чиновници посещават островите, а неговите военни проучвателен кораби не престават да протягат ръка на японски води към островите. Въпреки че островите Сенкаку са, с други думи, други острови Спратли или Тайван в развой на основаване, нито Пекин, нито Токио се нуждаят от тази спомагателна тъга, въодушевена от американците; и двете страни имат доста по-голяма риба за пържене.

Китай споделя, че изказванията на Япония се основават на нейната победа във войната от 1894-1895 година и че нейното проваляне във войната в Тихия океан отстранява тези искания.

Въпреки че Декларацията от Кайро, издадена взаимно от Китай, Съединените щати и Англия по време на Втората международна война, планува връщането на Китай от Япония на цялата територия, която тя е анексирала по време и след войната от 1894-1895 година, тези острови не са работа на НАТО, защото са на другия завършек на света.

КНР твърди, че отнемането на тези острови имплицитно е включено в капитулацията на Япония; където те не бяха категорично включени. Китай твърди, че Декларацията от Кайро и Потсдамската разгласа, която я удостоверява, вършат тези острови китайски.

Китайците настояват, че остров Куме е началото на японската територия Ryūkyū (Рюку) и на префектура Окинава; останалите, твърди Пекин, са китайски.

Китай твърди, че преди войната от 1894-1895 година всички острови Рюку са отдавали дан на Китай и затова са били китайски. Китай, с други думи, твърди, че всички острови сред Тайван и Окинава са китайски и споделя, че Окинава евентуално също е китайска.

Претенциите на Китай за островите Сенкаку не могат да бъдат отхвърлени безотговорно. Тези острови имат забележителна прочувствена прелест за водачите на Пекин. Китай вижда завладяването на тези острови от японските имперски сили в края на деветнадесети век като предвещаване на личното си проваляне и последвалия напредък на Япония.

Анексирането на тези острови е началото на Японската империя - и на днешната омраза сред Япония и Китай. След като Решението за Рюку включва островите в префектура Окинава, Япония принуждава Корея да подпише контракт и да отвори своите пристанища за търговия. Това проправя пътя за анексирането на Корея, възхода на Япония на власт и последващата крах на Китай.

От решаващо значение обаче, огромна част от корейските ексцесии на имперската Япония могат да бъдат проследени до европейските измами върху Токио, който се опита да наложи своя личен император върху корейците, които исторически смятат единствено китайския император за заслужаващ този тип респект и който затова са разглеждали претенциите на Япония да има личен император като, в най-хубавия случай, съмнителни.

Китайско-японската война стартира през юли 1894 година сред Китай и Япония за реализиране на надмощие на Корейския полуостров, който, защото остава кама в сърцето на Япония, би трябвало да бъде внимателно третиран. Войната приключва с подписването на контракта от Макван (Шимоносеки) на 17 април 1895 година Победен, Китай е заставен да заплати голямо обезщетение от към 350 милиона йени.

Тъй като тази огромна сума надвишава тогавашния японски народен годишен приход от 80 милиона йени, тя разрешава на Япония да реализира стопански напредък. Среброто и златото на Китай са употребявани за стимулиране на Япония и в допълнение осакатяване на Китай.

Поражението с островите Сенкаку подхранва отвъдморските упоритости и желания на имперската Япония и в същото време спомога за осакатяването на Китай. Това не е нещо, което Китай може с лека ръка да не помни. Това е също толкоз неразделна част от века на срама на Китай, както и опиумните войни на Англо- Америка, които сами по себе си бяха ужасяващ обвинителен акт за изнасилването на Китай от непознати имперски сили.

Тази победа слага Япония по пътя към реализиране на твърдата мощ във боен и стопански проект, т.е. в главните интернационалните валути на деня.

Огромните репарации на Китай заплащат за Yahata Steel Works, първата съвременна фабрика, издигната през епохата на Мейджи в Япония. Това е основата за забележителната оръжейна промишленост в Япония. Страната също построи своята съвременна железопътна конструкция, която в допълнение служи за обединяването й.

Китай не го прави и заплаща цената във военно изражение за това. Решителната победа на Япония на процедура унищожава очакванията на Китай за надмощие освен в Корея, само че и в целия район и по този метод оформя бъдещето на двете страни до капитулацията на Япония през август 1945 година Въпреки че историята можеше да бъде друга, по-добрата организация на Япония дефинира параметрите на похода на двете народи през идващия половин век.

Мирът означаваше, че Китай трябваше да съобщи на Япония полуостров Ляотун, Тайван и Пескадорите. Ляотун затвърди контрола на Япония над Корея, а Тайван даде стратегически бази за японския флот. Взети дружно, те дадоха на Япония поле за по-нататъшно разширение, което единствено още повече отслаби Китай.

Този развой продължи до изригванията на едро, които последваха случая с моста " Марко Поло " от 1937 година и разпалиха осемгодишната война сред двете народи. Осемгодишната война в допълнение задълбочи омразата на Китай към намесата на Япония в континенталната част на Азия.

Въпреки че и двете страни одобриха лозунга „ богата страна, мощна войска “ в края на деветнадесети век, единствено Япония трансформира реториката в действителност. Япония от ден на ден доминираше Китай стопански. Тя представляваше съвсем 40 % от комерсиалния му недостиг.

Китайските завоевания на Япония също й разрешиха да се трансформира в международна мощ, която европейските сили трябваше да почитат. Европейските сили изоставиха своите неравноправни и неприложими контракти с Япония и й разрешиха достъп до своите пазари.

Китай, за разлика от това, продължаваше да бъде унищожен. Великите сили, измежду които Япония играеше все по-голяма роля, продължиха да доят Китай на изсъхнало до края на Великата война, когато Япония и Съединените щати бяха оставени в региона съвсем напълно на себе си.

Въпреки че от всичко това би трябвало да се извлекат значими поучения, китайско-японските вражди би трябвало да бъдат предадени в предишното, тъй като " Един път, Един пояс ", с цел да реализира своя капацитет, в последна сметка би трябвало да изтръгне корейските, тайванските и японските спици от центъра на Съединените щати, които другояче биха ги употребявали като гаечни ключове в работата, тъкмо както използваха сходни недостатъци против Япония и Китай в предишното.

Ако " Един път, Един пояс " желае да реализира своя капацитет, тя би трябвало да преодолее тиранията на историята и да изтръгне трите източноазиатски спици на Америка за Тайван, Корея и Япония от ноктите на НАТО/Петте очи.

Финансите преди " Един път, Един пояс "

Последните световни финансови пазари бяха, сходно на антична Галия, разграничени на три елементи. Американските пазари разполагаха с технологията, японците имаха парите, както Австралия или Нова Зеландия имат вълна, а покупко-продажбите щяха да се подписват в Лондон. Междувременно немският блок беше индустриална електроцентрала, финансирана от немски, швейцарски и близкоизточни финанси, затруднена само от неналичието на достъп до пазарите и суровините на изток от Виена.

Сега обстановката е, че макар че Япония към момента има парите, същото имат и застрахователните, презастрахователните и банковите компании на Китай, Индия и редица други страни от " Един път, Един пояс ".

Техният американски софтуерен проблем е по какъв начин да го приспособят и да прибавят стойност, както вършат италианците към планините от вълна на ANZAC. Отговорът на това, както беше разисквано по-рано, е в създаването и задълбочаването на руско-китайско-японските пространствени мрежи на " Един път, Един пояс ".

Тези мрежи са значими, с цел да се подсигурява, че парите от " Един път, Един пояс " не престават да отиват там, където са нужни и където могат да бъдат по-продуктивни както в макро мащаба, който Mitsubishi съставлява, по този начин и от страна на по-спекулативния рисков капитал, който е по-типичен за Холивуд, Силиконовата котловина, туристическиту и биотехнологични компании.

Това всъщност е Дългият поход на китайските финанси, където " Един път, Един пояс " би трябвало да извършва освен макропроектите, само че и по-микро и нишовите планове. За това Китай и неговите съдружници би трябвало да имат толкоз постоянна, дълбока, гъвкава и всеобхватна финансова система, каквато е тази на англо-американо-холандската система.

Макро и микро планове

Тъй като макропроектът на " Един път, Един пояс " към този момент набира мощ с взрива на търговията сред Русия и Китай, дяволът е в микро триумфите на самодейността, които се въртят към същинските резултати на стечение надолу и съпътстващите благоприятни условия за бизнесмени от Санкт Петербург до Соломоновите острови.

Примери за такива микроуспехи могат да включват възобновяване на Сирия и Ирак, изместване на Coca Cola, Fanta и сходни несериозни артикули, финансиране на културни планове на " Един път, Един пояс " и предизвикателство към марката НАТО, Big Pharma (големите фармацевтични корпорации) и други сладки места на Уолстрийт.

Китай може да помогне за възобновяване на Сирия, като даде нужната финансова смазка, с цел да задейства още веднъж нейните пазари. Сирийските фермери не могат да засаждат или прибират годишна продукция, тъй като нямат нужните финанси за това. Хотелиери, строители на къщи и сходни сирийски бизнесмени са в съвсем сходни обстановки.

Китай, вземайки дълготрайната японска вероятност, може да реши огромна част от това, като финансира локалните сирийски начинания и, както направи Япония след войната, като субсидира със обществени заеми тези, които кървяха за Сирия, с цел да понижат разноските за крайните консуматори и да паснат на икономическата траектория на Сирия в по-дългосрочен проект с постижими цели.

Тъй като заплащанията частично ще се правят в натура, системата няма да бъде толкоз друга от тази, която изгладнелата от пари Япония употребява от капитулацията през август 1945 година до Олимпийските игри в Токио през 1964 година, когато някогашните имперски бойци, към момента в полеви униформи, можеха да бъдат открити да просят с разрешителни в джобовете си на токийския Ginza.

Сирийското предизвикателство пред Китай е да върне люлката на западната цивилизация към нова траектория на съдействие, която да служи на заинтригуваните страни в Сирия, а не на тези, които се стремят да унищожат Сирия.

Рестартирането на арменските овощни градини и сапунени заводи в Кесаб, с цел да вземем един илюстративен образец, не е обезсърчаваща задача, в случай че човек има нужния китайски финансов и различен логистичен опит за това.

Китай да получи икономическа, както и обществена възвръщаемост от своите сирийски вложения, не е сложна задача, в случай че Китай помогне да сложи сирийците на непрекъсната и пенсионна траектория, където те могат да изплатят вложенията на Китай. Както Русия възвърне Чечения, по този начин и Китай може да помогне за възобновяване на Сирия като част от основната система на " Един път, Един пояс ".

Разбира се, ще има неуспехи, тъкмо както незаконният бойкот на Северен поток 2 от страна на НАТО беше крах, само че система от моркови и тояги, награди за Сирия и строги санкции за разрушителите биха съдействали за решаването на сходни проблеми в дълготраен проект.

Китайците може да по-добре да се оправят със страни като Сирия, които НАТО неотдавна опустоши, в сравнение с със страни като Германия, които изоставят мега милиардни планове като " Северен поток " по волност на своите господари във Вашингтон и техните придворни клоуни в Киев.

Докато терористичната акция на НАТО понижи ненапълно упованията на сирийците, други, които към момента не са потърпевши от военните на НАТО, разбираемо са кацнали по-нагоре в дървото на йерархията на потребностите на Маслоу. По-младите измежду тези щастливци жадуват за газираната газирана вода на НАТО, возенето с такси на Netflix и Uber, до момента в който по-възрастните избират ботокс, продуктите на фармацевтичната промишленост, френски занаятчийски самун и безкрайни виртуални циркове. Всички тези сладки точки са уязвими за финансираното от Китай предприемачество на " Един път, Един пояс ".

Всичко, което Coca Cola и Pepsi дават за тях, са големите им бюджети, които им помогнаха да купят президенти на Съединени американски щати през последните 80 години. Тъй като няма нищо друго неповторимо или особено за техните артикули, те елементарно се заменят. Fanta е изобретена от Fantastic Cola Company, Coca Cola, изстреляна в нацистка Германия, защото в Райха липсваше захар.

Шотландия е единствената страна в света, където Coca Cola не е най-продаваната безалкохолна напитка. Това е резултат от голямата реклама на Irn Bru, шотландска компания, която продава лична напоена със захар мръсотия. В света има стотици други коли и една от аргументите Съединени американски щати в началото да глобяват Индия беше, тъй като Индия искаше да размени Coca Cola, която употребява прекалено много от оскъдните водни ресурси в страната, с индийски артикули, които бяха също толкоз положителни.

Въпреки че английският милиардер Ричард Брансън видя голяма празнота на международния пазар, когато пусна Virgin Cola, той се провали заради несравнимата мощ и бандитска жестокост на маркетинговото поделение на Coca Cola.

Но това е всичко, което е НАТО, продавачите на газирана вода и змийско масло и, в случай че " Един път, Един пояс " не може да надмине това, то е тъпо. Като се има поради, че Coca Cola от дълго време се пробва да накара младите китайци и японци да преминат от зелен чай към Coca Cola, Китай е в добра позиция, с цел да удари тази муха и да отвори вратата за по-здравословни китайски, индийски и японски други възможности.

Същото важи и за Холивуд, американската версия на Боливуд. Китайската кино промишленост към този момент е пълнолетна. Китайските филми към този момент надвишават холивудските в Китай, а Китай към този момент има свои лични Рамбовци, Джак Спароу, Джеки Чан и Терминатори и по този начин нататък, които украсяват личните екрани.

Китай има страхотна опция да започва взаимни кинематографични планове с Иран, Нигерия, Южна Африка, Тайланд, Филипините и другите си сътрудници от " веднъж, Един пояс ", които имат постоянна локална кино промишленост, само че нямат финансовата мощност на Китай, с цел да ги изведе на идващото равнище.

Освен че са забележителна проява на китайската мека мощ, тези взаимни планове биха предложили всевъзможни благоприятни условия за позициониране на артикули, което е един от многото проблеми с Холивуд.

Един от най-лесните сходни сюжети може да включва Джан Вен и Нин Джин да се забъркат в Болшой, да се насладят на хайвер от белуга с водка " Белуга Gold line ", до момента в който Ирина Старшенбаум ги преследва в Лада Гранта през Червения площад в търсене на кода на Распутин.

Нека просто кажем, че макар че подобен BRI филм ще компенсира в нараствания китайско-руски туризъм това, което може да му липсва в сюжета, защото неналичието на каквато и да е автентичност в никакъв случай не е попречила Холивуд или по-привлекателния Боливуд по този въпрос, той не би трябвало да съставлява компликации за китайско-руски, китайско-тайландски или китайско-нигерийски планове, изрязани от един и същи плат.

При скорошно посещаване на летището в Краков на драго сърце видях, че се продава единствено полски алкохол, в това число относително скъпи полски вина; в случай че хората желаят да купуват алкохол в Полша, дано купуват полски алкохол.

Ако филмите на " Един път, Един пояс " могат да оказват помощ на китайските консуматори да изберат виновност от " Един път, Един пояс " пред френските виновност и " Един път, Един пояс " сирена пред техните френски еквиваленти, кой с изключение на френските производители на сирене може да се оплакват от това?

Страните от " Един път, Един пояс " биха могли да изиграят остарелия японски трик за заменяне на вноса, казвайки, че усетите на " Един път, Един пояс " могат да се оправят единствено с съветски, а не френски сирена и виновност. Ако за японците е работило с храна, ски за сняг и бейзболни бухалки, за какво не и със страните от " Един път, Един пояс "?

От решаващо значение за нашите цели сходни културни планове могат да бъдат финансирани значително, както напъните на Холивуд, посредством поредност от имена от вида на Lloyds и посредством събиране на спомагателни доходи посредством позициониране на артикули, фактор не без значение, когато преглеждаме бизнеса със спорт.

Фирми като Decathalon съумяха доста да подкопаят Nike и Adidas, като проектират свои лични артикули и спонсорират супер звезди, с цел да ги сводничат. " Един път, Един пояс " може да направи още една крачка напред, като има игри в границите на " Един път, Един пояс " на всички равнища, сходно на израелските Макаби игри или, в действителност, ненапълно като Световната серия по крикет на Кери Пакър, която съществено наруши този спорт на империята.

Иранско-френският гросмайстор по шах Али Фероджа е образец. Фероджа избяга от Иран за Франция, тъй като Иранската шахматна федерация му забрани да играе против израелски шахматист в шампионат, извършен през 2019 година в Русия на всички места. Сега Франция не разрешава на Фероджа да играе против Русия, която е сърцето и душата на шаха.

Въпреки че НАТО обича да санкционира тези, които не се състезават против Израел, тъкмо както санкционира тези, които се състезават против Русия, най-хубавите би трябвало да се състезават против най-хубавите, без значение от тяхната народност.

Селективната терористична акция на НАТО против освен съветския, само че и целия спорт остави зейнала дупка на пазара, която може с времето и с финансиране от " Един път, Един пояс " да унищожи както Nike, по този начин и Adidas, както и Международната шахматна федерация, чиито съществени спонсори включват Газпром, Норникел и Фосагро, и трите от които са огромни съветски компании, от които НАТО сега мощно се нуждае и трите би трябвало да обмислят разширението на спортни и шахматни стипендии в страните от " Един път, Един пояс " за амбициозни африкански спортисти и шахматисти, които след време биха могли да се опълчват на Али Фероджа, в случай че Франция желае.

Както във високорисковия бизнес на спорта, по този начин и с J-Pop, K-Pop, Cantop и техните прояви в модата и други хипотетично високорискови области. Такива деликатно измислени жанрове освен замениха огромна част от културния багаж на НАТО, само че и демонстрират, че младежта на " Един път, Един пояс " не се нуждае от десетки милиарди долари в дрехи на Gucci и Louis Vuitton, които Италия и Франция толкоз безмилостно сводничат както на Китай, по този начин и на Япония и които, както могат да ви кажат японските занаятчии, имат единствено своите брандови имена, които да ги поддържат.

BRI-поп и „ BRIwood “ имат капацитета да трансформират всичко това, като трансформират кое е съвременно и кое не. Въпреки че Китай, Япония и Корея имат толкоз доста авторитетни хора, отгледани в домашни условия, че Холивуд и неговите клонинги в този момент са непотребни за техните рекламни и маркетингови акции, ключът към техния следвоенен триумф трябваше да бъде открит в твърдите промишлености, а не в по-живите светове на Hello Кити, Холивуд и Джей-поп.

Тъй като покупателната дарба на Китай има суровите финансови мускули, с цел да трансформира модата от висок клас в " Един път, Един пояс ", а не в нещо на Gucci, Prada или Burberry, НАТО би трябвало да си вземе бележки.

Наеми, обучение и рисков капитал

" Един път, Еидн пояс " ще даде стопански ренти, непрекъснати потоци от доходи на главните си заинтригувани страни, тъкмо както японската железопътна система прави на своите финансисти и по този начин би трябвало да бъде.

В допълнение към това компаниите за рисков капитал биха могли да спекулират към тази рамка, без да я нарушават безпричинно. " Един път, Един пояс ", сходно на японската железопътна система или в действителност като епохата на Едо в Япония, би бил интервал на застой, предоставящ трамплин за тези, които са толкоз склонни да се ангажират в по-средни и високи рискови инициативи със личен капитал, без да слагат цялостната рамка напрегнат.

" Един път, Един пояс " може също да се поучи от японската просветителна система, където компании като Mitsubishi, които са в основата й, черпят най-хубавото от Япония, с цел да работи за тях. За да изразим това по друг метод, " Един път, Един пояс " би трябвало да изследва по какъв начин най-добре да разгърне забележителната си студентска популация.

Ако китайците изоставят английските университети за по-зелени и по-подходящи пасища, английската просветителна система ще се срине и същото се отнася за доста от някогашните колонии на Албион.

Този метод към образованието е сходен на обичайния метод на Япония към туризма, където японските служащи бяха насърчавани да пътуват на меден месец в Хавай или окупирания от Америка Гуам, с цел да оказват помощ за компенсиране на забележителните облаги, които Япония събираше от Америка.

Ако " Един път, Един пояс " трябваше изцяло да размени англоамериканските университетите със свои лични, това би могло да бъде от изгода единствено за най-младите заинтригувани страни на " Един път, Един пояс ", както и за техните бъдещи работодатели и този развой би могъл да бъде доста интензивен, в случай че по-хуманна форма на Sallie Mae, Fannie Mae или английската лихварска система за студентски заеми, бъде утилизирана.

Най-добрият метод да се реализира това е да се включат Газпром, Норникел, Фосагро и други компании, фокусирани върху STEM (STEM - специалностите свързани с науката, математиката, образованието и технологиите) от " Един път, Един пояс " в сърцето на образованието.

SWOT

Въпреки че засегнахме някои от мощните и слабите страни на " Един път, Един пояс ", както и опциите, които самодейността предлага на своите заинтригувани страни, заканите на НАТО не би трябвало да бъдат подигравани.

Освен украинските, сирийските, иракските и йеменските терористични акции на НАТО, Китай би трябвало да противодейства на канадските щурмови самолети, заплашващи севернокорейското крайбрежие. Ясно е, че Китай и Северна Корея освен биха имали право да обезвреждат непрекъснато сходни закани, само че без значение дали става дума за канадска експанзия край Корейския полуостров или въодушевен от Канада синофобски тероризъм по продължение на китайско-пакистанския кулоар, те в действителност биха могли да оказват помощ по този метод на борците за мир по света, като вземат нужните ограничения.

От страна на меката война в наръчника, в допълнение към това, че The Economist сее противоречие в Китай, има прекалено много да се каже за ролята на Китай в Африка, която е доста по-благородна от 150-годишната афрофобска акция на The Economist, водена с колониалистката мантра за свободна търговия " или другояче ", която преди този момент беше проявена, inter alia, в личните китайски опиумни войни и акциите на японските черни кораби.

Като оставим настрани превъзходното си потребление на британски език, Economist няма практическа изгода с изключение на тази на кошчето за отпадък.

Същото важи и за застраховките и другите невидими оферти от Лондон. Англичаните не са измислили застраховката: китайците и виетнамците са практикували тези изкуства, още когато са разделяли своите товари на разнообразни сампани, плаващи по Меконг и Яндзъ преди хиляди години.

Въпреки че застраховането се е придвижило от тези спокойни дни, китайската и виетнамската застрахователни промишлености също са се преместили, като не се нуждаят от лондонските брокери, които се борят за бизнес територия. Ако съветски, сирийски, ирански или други кораби под глобите на НАТО се нуждаят от застраховка или презастраховане, Китай и неговите съдружници могат да я доставят и, в случай че е належащо, да дават синьоводен флот за отбрана.

Външни резултати

Русия, сходно на Афганистан, наподобява е гробището на империите. Само за момент видяхме чичо Сам да бяга от Афганистан и видяхме по какъв начин съветските въоръжени сили стопират галопа на НАТО в Украйна, тъкмо както преди този момент избавиха Сирия от взривяване.

Надпреварата на НАТО се организира. Килерът им е гол и всичко, което би трябвало да покажат за него, е най-новата им плячка от Афганистан и Плодородния полумесец.

Тъй като не ги е грижа за десетките милиони, починали вследствие на техните войни, за какво да имаме вяра, че тези серийни убийци не се интересуват и от околната среда? Ами не се. Единственият господ на НАТО е Мамонът и той би трябвало да бъде отбягван като пария, който този съюз съставлява.

Китай има късмет да преобрази света към по-добро. Въпреки че това не е отворена цел, той би трябвало да я вземе, с цел да заеме мястото си в микробуса освен на " Един път, Един пояс ", само че и на нациите по света, който са в краката му.

Въпреки че може да продължи да се учи от по-ранните неточности на Япония и може да продължи своя решителен съюз с Русия, той би трябвало да държи очите си ориентирани твърдо към премията за довеждане докрай на днешния Дълъг поход за закотвяне на финансирането на свободна от НАТО мрежа, от Бразилия до Пекин, от Централния Тих океан до Санкт Петербург и от Южна Африка до Сибир.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР