Китай има нов амбициозен план. Страната иска в рамките на

...
Китай има нов амбициозен план. Страната иска в рамките на
Коментари Харесай

Китай с план: Да стане световен център на роботиката

Китай има нов упорит проект. Страната желае в границите на идващите пет години да стане международен център на роботиката, оповестява ZDNet.

Планът планува усилване на позициите от позиция на нововъведенията - разработки на нови технологии и рационализиране на основни съставни елементи като сервомотори, панели за ръководство и други Също по този начин е заложено бързо увеличение на индустриалния потенциал.

Китайското Министерство на промишлеността и осведомителните технологии чака приблизително по 20% растеж на оперативната облага от промишлеността по роботика на страната до 2025 година Ръстът за интервала 2016 година - 2020 година е бил приблизително 15% на година. През 2020 година за пръв път е трансферирал 15,5 милиарда $.

В Китай към този момент има близо двойно повече роботи на глава от популацията по отношение на междинното за целия свят. В страната има 246 робота приблизително на 10 000 чиновници. Целта е броят им да бъде подсилен до 2025 година За съпоставяне, през 2015 година са били едвам 49 робота на 10 000 души. Говорителят на министерството отбелязва, че страната има да наваксва от позиция на развиване на някои технологии в роботиката по отношение на " задгранични артикули ", като има за цел да реализира това до 2025 година

Предвижда се и ускорено нахлуване на роботика и автоматизация в още браншове - автомобилостроене, авиация, железопътен превоз, логистика, миньорство и други Годишният международен отчет за роботика за 2021 година също показва, че Китай записва най-динамичното развиване на роботиката.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР