Китай и Съединените щати се договориха да създадат работна група

...
Китай и Съединените щати се договориха да създадат работна група
Коментари Харесай

Китай и САЩ създават работна група за общи действия в областта на климата

Китай и Съединените щати се договориха да основат работна група за съдействие в региона на климата, оповестиха двете страни, преди срещата на върха на Организация на обединените нации за климата този месец.


В взаимно изказване, оповестено в китайските държавни медии и публикувано от Държавния департамент на Съединени американски щати, двете държавни управления обявиха, че групата ще се концентрира върху " енергийния преход, метана, кръговата стопанска система и ефикасното потребление на ресурсите, нисковъглеродните и устойчиви провинции/държави и градове и обезлесяването ".

В изказването се показва, че те ще " вземат участие в разговор и съдействие за ускорение на съответни дейности в региона на климата ".

Изявлението следва диалозите сред американския и китайския делегат по въпросите на климата Джон Кери и Си Дзенхуа, които се организираха от 4 до 7 ноември в Сънилендс в Калифорния.

Двете страни се споразумяха да " работят дружно и с други страни ", с цел да " се изправят против едно от най-големите провокации на нашето време за актуалните и бъдещите генерации на човечеството ", се споделя в изказването.

Ще бъдат обновени " двустранните разговори по отношение на енергийните политики и тактики ", се дава обещание в изказването, и ще " се задълбочат политическия продан по отношение на решения за икономисване на сила и понижаване на въглеродните излъчвания ".

Съединените щати и Китай обявиха, че " неотложно ще стартират съдействие в границите на техническа работна група " за понижаване на излъчванията на метан, чийто максимален източник в света е Китай./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР