Китай и Съединените щати съобщиха в събота, че висшият дипломат

...
Китай и Съединените щати съобщиха в събота, че висшият дипломат
Коментари Харесай

САЩ и Китай казват, че висши служители са имали „откровени, съществени“ разговори в Банкок

Китай и Съединените щати оповестиха в събота, че висшият посланик Ван И и американският консултант по националната сигурност Джейк Съливан са провели " откровени, основни " диалози в столицата на Тайланд Банкок, като въпросът за Тайван е в центъра на вниманието след последните избори там.

Пекин и Вашингтон се сблъскаха през последните години по горещи въпроси от технологиите и търговията до правата на индивида, както и по отношение на самоуправляващия се остров и конкурентни искания в Южнокитайско море.

Отношенията ненапълно се стабилизираха след президента на Съединени американски щати Джо Байдън се срещна с китайския си сътрудник Си Дзинпин в Сан Франциско през ноември за диалози, които и двете страни дефинираха като дипломиран триумф.

Уанг и Съливан „ организираха откровена, основна и ползотворна стратегическа връзка по отношение на използването на консенсуса, реализиран на срещата в Сан Франциско..и за вярното справяне с значими и чувствителни въпроси в връзките сред Китай и Съединени американски щати...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР