Китай и Русия трябва съвместно да нанесат удар по дяволската

...
Китай и Русия трябва съвместно да нанесат удар по дяволската
Коментари Харесай

Експерт: Китай и Русия трябва съвместно да нанесат удар по дяволската демокрация


Китай и Русия би трябвало взаимно да нанесат удар по " дяволската " народна власт, ориентирана към одобряване на световната надмощие на западните страни, съобщи в изявление за ТАСС Джан Шухуа, шеф на Института за политически проучвания към Китайската академия за обществени науки, представен от Българска телеграфна агенция.

" Позициите на Китай и Русия във връзка с правата на индивида и демокрацията се разграничават от западните стандарти. Китай и Руската федерация несъмнено би трябвало да засилят реториката си на интернационалната сцена по тези въпроси ", акцентира той. „ Западът организира демонски политики. Необходимо е да му окажем твърда опозиция, дружно да нанесем ответен удар ".

Правата на популацията на една страна могат да бъдат предпазени единствено в случай че се зачита нейният народен суверенитет, уточни специалистът. Като образец Джан уточни Украйна, където Западът настойчиво се пробва да откри ред съгласно своите визии. 

" Опитите на Съединени американски щати и други западни страни да наложат своята народна власт на другите, да създадат цветна гражданска война, никога не са ново събитие. Американският модел се постанова, с цел да може Вашингтон да манипулира [други държави], и въобще не се прави за правата на индивида или за развиването ", прибавя китайският специалист.

Според него Съединени американски щати съзнателно основават безпорядък в света, като да вземем за пример способстват за разрастването на тероризма в Близкия изток. Директорът на института напомни, че точно американската администрация е виновна за неустойчивостта в Афганистан, който в продължение на 20 години беше потънал от Запада в положение на вътрешен ужас и кървава безредица.

 

Джан акцентира, че Съединени американски щати преследват само личните си геополитически ползи и въобще не се интересуват от ориста на други страни. " Демокрацията в Съединени американски щати е деградирала и е изгубила предходния си дух. Тя се трансформира в инструмент, да вземем за пример за определяне на контрола на Вашингтон над Хонконг, с цел да се посее ужас в континентален Китай за сметка на тази специфична административна зона ", изясни той.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР