Китай и Камбоджа подписаха споразумение за установяване на режим на

...
Китай и Камбоджа подписаха споразумение за установяване на режим на
Коментари Харесай

Китай и Камбоджа установиха режим на свободна търговия

Китай и Камбоджа подписаха съглашение за определяне на режим на свободна търговия, съобщи Ройтерс. Двете страни съумяха да изчистят всички елементи по двустранната безмитна търговия в границите на по-малко от година.

Секторите, обхванати в съглашението са туризъм, търговия и земеделие.

Тази сделка идва като продължение на китайските старания да намерят нови способи за развиване, след инициираната от американския президент Доналд Тръмп „ комерсиална война “ против страната, по времето на която Съединени американски щати постановиха двойно по-високи мита на вноса на китайски артикули на обща стойност от 200 милиарда $ годишно.

В същото време поради нарушавания на човешките права Камбоджа загуби някои от специфичните права за експорт към Европейски Съюз, който до тогава бе главен експортен пазар за страната.

Очаква се съглашението да влезе в действие при започване на 2021 година Все още не е ясно по какъв начин двустранният контракт ще действа в сходство с другите съглашения на Китай с Асоциацията на югоизточните азиатски нации, на която Камбоджа е член.

Икономиката на Камбоджа възлиза на 25 милиарда $ годишно, като 12 милиарда $ от тях са износна продукция. Доходът на глава от популацията в Камбоджа е към 4000 $ годишно, а в Китай - 18 000 $. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР