Китай и Америка са две сили, чиято военна конфронтация, исторически

...
Китай и Америка са две сили, чиято военна конфронтация, исторически
Коментари Харесай

Кисинджър: Конфронтацията между Китай и САЩ е неизбежна

Китай и Америка са две сили, чиято военна борба, исторически видяно, е неизбежна и сходни условия изискват виновни водачи, с цел да се избегнат съдбовни последствия за човечеството, счита някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър, предава Танюг.

В изявление за Economist той оцени, че това не са естествени условия, заради взаимно обезпеченото заличаване и развиването на изкуствения разсъдък.

„ Ние сме при започване на условия, при които машините могат да причинят смъртоносни инфекциозни болести или други пандемии, освен нуклеарни, само че и човешко заличаване във всяка област. Тези условия изискват виновни водачи, които най-малко се пробват да избегнат спора “, акцентира Кисинджър.

Американският посланик сподели, че светът е в обстановка като преди Първата международна война и в която всеки дисбаланс може да докара до пагубни последствия.

„ И двете страни са уверени, че другата съставлява стратегическа заплаха. Ние сме на път към борба сред великите сили “, счита Кисинджър.

Америка и Китай са най-големите закани за мира

Той оцени, че...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР