Китай е увеличил покупките си на петрол, газ и въглища

...
Китай е увеличил покупките си на петрол, газ и въглища
Коментари Харесай

Bloomberg: За пет месеца Китай е купил повече енергореруси от Русия, отколкото за цялата 2021 година

Китай е нараснал покупките си на нефт, газ и въглища от Русия с 15 милиарда $ сред март и юли 2022 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това заяви Bloomberg в понеделник, базирайки се на данни от Главната митническа администрация на Китайската национална република.

Китай продължава от ден на ден да разчита на съветски енергоносители, отбелязва организацията. От март до юли 2022 година Китай е закупил нефт, газ и въглища от Русия за общо 35 милиарда $, до момента в който през същия интервал на 2021 година Китай е закупил съветски енергийни запаси за 20 милиарда $, оповестява Bloomberg. През юли Китай е внесъл с 14% повече въглища, в сравнение с през юли 2021 година, добавя организацията.

На 20 август Reuters, базирайки се на данни от Главната митническа администрация на Китайската национална република, заяви, че Русия остава най-големият експортьор на нефт за Китай за трети следващ месец, изпреварвайки Саудитска Арабия. По-специално през юли Китай е получавал към 1,68 милиона барела съветски нефт дневно. От началото на годината Русия е изнесла към 48,4 милиона тона нефт за Китай.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР