Китай е силно обезпокоен от ситуацията в Косово. Пекин категорично

...
Китай е силно обезпокоен от ситуацията в Косово. Пекин категорично
Коментари Харесай

Китай подкрепя усилията на Сърбия да защити своя суверенитет и териториална цялост

„ Китай е мощно смутен от обстановката в Косово. Пекин изрично поддържа напъните на Белград да отбрани своя суверенитет и териториална целокупност, опълчва се на едностранните дейности на краткотрайните управляващи в Прищина и приканва за образуване на Съюз на сръбските общини в Косово. Настояваме НАТО да зачита суверенитета и териториалната целокупност на Сърбия “, съобщи през днешния ден на конференция говорителката на китайското Външно министерство Мао Нин.

По-рано президентът на Сърбия Александър Вучич организира диалог с посланиците на Съединени американски щати, Англия, Франция, Германия и Италия, както и ръководителя на дипломатическата задача на Европейски Съюз. На срещата те разискаха напрежението в Косово.

На 29 май пред постройката на община Звечан в Северно Косово войските на НАТО използваха сълзотворен газ и звукови бомби против протестиращите, вследствие на което 52 сърби бяха приети в болница. Вучич осъди косовските управляващи като основатели и подбудители на напрежението.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР