Китай е решена да стане най-влиятелната сила в Космоса в

...
Коментари Харесай

Ухан иска да стане „долината на спътниците“ в Китай


Китай е решена да стане най-влиятелната мощ в Космоса в границите на десетилетието. (снимка: CC0 Public Domain)

Централнокитайски град Ухан разгласи, че стартира основаването на галактическа промишленост на стойност 100 милиарда юана (15,7 милиарда долара) до 2025 година Амбицията на локалната власт е мястото да стане „ долината на спътниците “ на Китай.

С това Ухан се причислява към други градове, които са се заели с развиването на китайската галактическа промишленост.

11-милионният град, станал печално прочут около пандемията на ковид, предлага на компаниите до 50 милиона юана (7,88 милиона долара) финансови тласъци. Те са предопределени за планове, свързани с производството на спътници, ракети и галактически кораби, съгласно известие на градското държавно управление в сряда.

Сумите, раздавани в Ухан, са определяни като „ скромни “ спрямо амбициозните проекти, набелязани от други проспериращи крайбрежни градове в страната. Все отново напъните приказват за задълбочаването на упоритостите на на Китай да стане съществена галактическа мощ до 2030 година Правителството планува построяването на солидни съзвездия от комерсиални спътници, които могат да оферират услуги, вариращи от високоскоростен интернет до следене на доставки на въглища.

Правителството на Ухан ще предизвиква фирмите да употребяват съоръжение, програмен продукт и услуги от локални източници. Ако дадена компания употребява локални артикули допълнително от 10% от производството на спътници с висока и ниска орбита, както и галактически кораби, тя ще получава финансови тласъци в размер до 15 милиона юана. Ако локалните артикули съставляват повече от 30%, компанията ще може да получи до 50 милиона юана.

Китай възнамерява и нов комерсиален космодрум в южната островна провинция Хайнан. В източния пристанищен град Нингбо в провинция Джъдзян Китай построява своята пета ракетна площадка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР